Afbeelding

VVSB verliest in openingswedstrijd

Sport

In de opening van het nieuwe seizoen is VVSB er niet in geslaagd om van Ter Leede te winnen. Op een warm Sportpark Roodemolen was de thuisploeg met 2-0 te sterk. Omar Limon opende in de 54e minuut de score waarna binnen vijf minuten Robert Steemers de score verdubbelde. VVSB kwam niet meer langszij en kende daardoor een matige seizoenstart.

Door Stefan van den Burg

In een matige eerste helft had VVSB wel meer balbezit dan de thuisploeg, maar waren de gevaarlijke mogelijkheden voor Ter Leede. Het aanvalstrio Jeffery Bok, Omar Limon en Robert Steemers namen het doel van VVSB onder vuur, maar vonden het zijnet/dak van het doel. Naar mate de eerste helft vorderde trokken de Noordwijkerhouters het initiatief meer naar zich toe en had het via Lulinho Martins de grootste mogelijkheid voor de rust. De rappe buitenspeler van VVSB omspeelde zijn directe tegenstander en diens rugdekking, maar zag zijn schot nog net geblokt worden door de derde verdediger van Ter Leede.

In de tweede helft kwam Ter Leede beter uit de startblokken en was het aan Jelmer Vijlbrief te danken dat Limon niet al binnen een paar minuten de score had geopend. Toch zorgde de spits van Ter Leede even later alsnog voor de openingstreffer. Nadat Ian van Otterlo aan de verdediging van VVSB was ontsnapt, gaf hij de bal terug op Limon die de bal simpel kon binnen tikken.

Even later verdubbelde Ter Leede de score door een doelpunt van Steemers. Op identieke wijze als bij het eerste doelpunt gaf Van Otterlo de bal terug, nu op Steemers die ook van dichtbij kon binnen tikken. VVSB kon in de tweede helft geen vuist maken tegen de sterke verdediging van de thuisploeg. Enkel wat speldenprikjes van Loyd van der Wilden en Yannick Bouw waren noemenswaardige acties, maar doelman Clé Vos de Mooij had een makkelijke middag voor de geel-roden.

VVSB mag deze kater volgende week gaan wegspoelen tegen DOVO. Op Sportpark de Boekhorst wordt om 18.00 uur afgetrapt. | Foto: Ian van Otterlo van Ter Leede passeert keeper Ruben Valk, foto door Hans vd Valk, Orange Pictures.