Gezonde appelen van Sneeuwwitje | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: piet de boer

Gezonde appelen van Sneeuwwitje

Honderden sprookjeskaarten gingen over de toonbank bii het VVV. Kinderen konden afgelopen zaterdag met de kaart in het centrum kosteloos genieten van spelletjes en snoeperijen tijdens de jaarlijkse Sprookjesdag.

Foto's en tekst Piet de Boer

Bij het spookkasteel dichtten de deelnemers zo snel mogelijk de gaten in de muren. Doornroosje, gezeten op het muurtje moedigde aan en wees na het stenen sjouwen de winnaar aan. Verliezers probeerden hun tranen te bedwingen. Bezoekertjes zoals Superman en sprookridders konden webklimmen, maar ook deelnemen aan een bezemsteelrace in de Dorpsstraat. Feeën en prinsessen klimmen op de bezemsteel. Soms stribbelen de jurken wat tegen en komt de oplettende heks in actie. Daarna vliegen ze met de muizen en ratjes en wapperende gewaden zo snel mogelijk naar de kookpotten. Wie het eerst de pot vol heeft wint.

De ondernemers van het NOV boden diverse traktaties aan. Voor de winkel van de groenteboer zit Sneeuwwitje achter een grote mand appels. Ze lijkt sprekend op de Sneeuwwitje uit de tekenfilm.''Ik vind het leuk om te doen, samen met mijn vriendin.'' Kijk daar is ze, zegt een moeder tegen haar dochter. Bescheiden en vriendelijk biedt ze een appel aan. Het meisje kijkt omhoog ze lijkt het sprookje te kennen en twijfelt. ''Deze is lekker en gezond'', stelt zij het kind gerust. Ze neemt de appel aan en lacht.

Sprookjestoneel met de vertelfee

Maar er worden zaterdag ook verhalen verteld. ''Wij doen voor de vierde keer mee zegt ODI-Vertelfee Annemieke Hoogeboom. Dit jaar een nieuw verhaal met elementen uit oude sprookjes. Compleet met een dwergenhuisje, een boze stiefmoeder, Sneeuwwitje met een appelflauwte en een teleurgestelde prins. Het hof zit vol met kinderen en hun ouders. Natuurlijk loopt het uiteindelijk toch nog goed af en leefden ze nog lang en gelukkig. Daarmee was ook dit jaar was de sprookjesdag een gezellige bijeenkomst met vliegende prinsessen, feeën, ridders en Supermannen in Noordwijkerhout.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>