Afbeelding

Bollenstreek in Bedrijf

Activiteiten

DEZILK ♦ Altijd al een kijkje willen nemen bij een bloembollenkwekerij, een bollenexportbedrijf of een vasteplantenkwekerij? Dat kan tijdens de jaarlijkse Agrarische Open Dag Bollenstreek in Bedrijf, op zaterdag 10 augustus 2019.

Voor de 28ste keer zetten agrarische bedrijven in de Bollenstreek hun deuren open voor het publiek. Kwekers en hun medewerkers leiden bezoekers rond in het bedrijf en vertellen over de teelt en verwerking van bloembollen, bloemen en vaste planten. De Open Dag Agrarische bedrijven Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). (Lees verder op pagina 7)

Doel van de Open Dag is de inwoners van de Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven.

Zes bedrijven aan de Zilkerbinnenweg

Dit jaar vindt Bollenstreek in Bedrijf plaats op zaterdag 10 augustus van 10.00 tot 16.00 uur aan de Zilkerbinnenweg in De Zilk. De volgende zes bedrijven doen mee:

1. VOF J. Heemskerk & Zn, bloembollenteelt en -handel, Zilkerbinnenweg 22

2. J.J. van Saase & Zn, bloembollenteelt, Zilkerbinnenweg 40

3. VOF Kwekerij De Groeneweg, vaste planten, canna's, Zilkerbinnenweg 78a

4. Kwekerij Oud Breeland, bloembollen- en bloementeelt, Zilkerbinnenweg 80

5. A.T.G. en G.T. van Haaster, bloembollen- en bloementeelt, Zilkerbinnenweg 82

6. Vernooy Plants, vasteplantenteelt, Zilkerbinnenweg 65.

De route langs de bedrijven is ongeveer 1,5.km lang. Fietsen en auto's kun je parkeren bij de bedrijven. Er rijdt een tractortreintje tussen de bedrijven.

Extra activiteiten

Op bijna alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd, die te maken hebben met natuur en landschap. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond en het Hoogheemraadschap van Rijnland presenteren hun activiteiten en een imker geeft uitleg over het houden van bijen. Museum De Zwarte Tulp en Genootschap Oud De Zilck geven aandacht aan de geschiedenis van het gebied en het CultuurHistorisch Genootschap geeft informatie over bollenschuren. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals een springkussen. Kortom: een leuke en leerzame dag voor jong en oud. De folder met het complete programma is te vinden op https://www.facebook.com/bollenstreekinbedrijf

Uit de krant