Robbert Uittenbogaard (JUB Holland) jurylid fotowedstrijd | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl

Robbert Uittenbogaard (JUB Holland) jurylid fotowedstrijd

De eerste prijs: een akkerhommel. | Foto: Gertjan van der Kooij.
De eerste prijs: een akkerhommel. | Foto: Gertjan van der Kooij.

Ook dit jaar organiseerde Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd om de betrokkenheid bij de bijen en hun onmisbare rol als bestuiver te vergroten. Inwoners van de gemeenten die bijdragen aan het Bijenlandschap: van Wassenaar tot Hillegom en van de kust tot Nieuwkoop konden meedoen met deze wedstrijd. De fotowedstrijd was een succes: met 748 inzendingen was het aantal veel meer dan voorgaande jaren. Een hele klus voor de jury om uit zo veel mooie foto's de winnaars te kiezen.

De driekoppige jury bestond uit Jan van Rijn (wethouder Hillegom), Joost Bouwmeester (natuurfotograaf) en Robbert Uittenbogaard (JUB Holland Bloembollenbedrijf, partner van Groene Cirkel Bijenlandschap). Na een voorselectie kozen zij de drie winnende foto's. Zij keken hierbij naar: technische kwaliteit, compositie, creativiteit en de X-factor (mate waarin de foto aanspreekt en mensen enthousiast maakt om iets te doen voor bijen).

De eerste prijs

De eerst prijs is voor Gertjan van der Kooij. Net zoals vorig jaar staat op de winnende foto een akkerhommel. Er waren meer foto's van hommels en ook van wilgenkatjes met andere bijensoorten, maar geen daarvan had zo'n rustige achtergrond als deze foto volgens de jury. De jury is uiteindelijk gezwicht voor de warme oranje vacht van de aardhommel op dat bescheiden wilgenkatje.

De prijs is een workshop natuurfotografie van Joost Bouwmeester.

De tweede prijs

De tweede prijs is voor John van Tongeren en is een foto van een aardhommel op een vlinderstruik. 'De foto laat zo mooi de stuifmeelkorrels zien die de hommel van de ene bloem op de andere moet overbrengen,' aldus de jury.

De prijs is een bon ter waarde van zestig euro voor tuinplanten.

De derde prijs

De derde prijs gaat naar Renske van den Bergh – van Hell. Volgens de jury getuigt de foto van de prachtige kleur van de krokus en weet de fotograaf alles juist te timen en scherp in details te krijgen.De prijs is een bijenhotel.

Prijsuitreiking

Zondag 14 juli om 15.00 uur vindt tijdens de Open Imkerijdag de prijsuitreiking plaats bij de Bijenstal in Katwijk. Naast de prijsuitreiking worden op deze locatie ook de zes mooiste bijenfoto's tentoongesteld.

De drie winnaars ontvangen te midden van bezoekers en de juryleden hun prijs uit handen van wethouder Rien Nagtegaal, Groene Leefomgeving en Mobiliteit gemeente Katwijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>