Roberto ter Hark opent samen met voorzitter Edwin Berkhout de clubaccommodatie bij Jonkers. | Foto: WS
Roberto ter Hark opent samen met voorzitter Edwin Berkhout de clubaccommodatie bij Jonkers. | Foto: WS Foto: Picasa

Wethouder opent tennispark Jonkers

Algemeen

Zaterdag was een officiële opening van het clubhuis van tennisvereniging Jonkers. Wethouder Roberto ter Hark had de eer om samen met Edwin Berkhout het clubhuis te openen en daarna met Rob Broekhof nog even een balletje te slaan.

Door Wim Siemerink

Dat gebeurde op de plek aan de Leidse Vaart nabij Piet Gijs, waar ruim twee jaar lang geen tennisactiviteiten plaatsvonden en het onkruid welig tierde. Nu ontwaren we er weer een zestal fraai ogende gravelbanen. Initiatiefnemers Edwin Berkhout en Rob Broekhof, gesteund door een fantastische groep vrijwilligers hebben bergen werk verzet en het resultaat mag er zijn. Het gerenoveerde clubhuis, het nieuw aangelegde terras en de wedstrijdbanen dwingen bewondering af.

Wethouder Roberto ter Hark, zelf actief tennisser, sprak met veel bewondering over het tot stand komen van de nieuwe club. Hij prees de inzet van de vrijwilligers en wenste alle aanwezige leden daarna veel succes en gezelligheid toe bij het in stand houden van dit initiatief. Voor het streven om er vooral een gezellige club van te maken zag hij alle voorwaarden aanwezig.

Edwin Berkhout, de voorzitter van de inmiddels opgerichte tennisvereniging legt uit dat zijn clubje de goedkoopste tennisvereniging van West Nederland is. Voor een tennisseizoen betalen jeugdleden € 50,00 en seniorenleden €100,00. De vijfenzestigplussers kunnen er al terecht voor €80,00. Uniek is ook het gezinsabonnement dat € 250,00 kost. Het leden aantal is groeiende en men hoopt om binnen afzienbare tijd zo'n 350 leden tennisplezier te kunnen geven.

De voorzitter kondigde ook aan dat de club al deze zomer het voormalig Badgastentoernooi nieuw leven wil inblazen. Ooit waren de casinobanen het toernooiveld waar vele regionale toppers maar ook internationale deelnemers elkaar bekampten. Broekhof en Berkhout willen die oude tijden laten herleven in de fusiegemeente Noordwijk. Alle informatie over Jonker Tennis en de toernooien staat op de website van de club https://jonkerspark.knltb.site

Uit de krant