Jubileum Vierdaagse De Zilk | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Voorzitter Michiel van Zelst loopt voorop. | Tekst: Piet de Boer, foto: met dank aan Liesanne Gierstberg.
Voorzitter Michiel van Zelst loopt voorop. | Tekst: Piet de Boer, foto: met dank aan Liesanne Gierstberg. (Foto: mitchell)

Jubileum Vierdaagse De Zilk

De avondvierdaagse van De Zilk viert dit jaar het zilveren jubileum. Voor de 25ste keer liepen Zilkse kinderen vijf of tien kilometer in en rond de Zilk.

Tot nu toe is er geen onderbreking geweest in de reeks. Waarschijnlijk omdat de familie Van Zelst de touwtjes in handen heeft en een gedegen basis vormt voor de wandeltocht.

Egelantier of Duinrand

Op het terrein van speeltuin de Duinrand verzamelden zich de ruim honderd lopers. In het verleden gebeurde dat op het schoolplein van de Egelantierschool. Toen dat te klein en te gevaarlijk bleek is de locatie verplaatst naar Speeltuin de Duinrand. Door het mooie weer tijdens deze editie was er geen dag uitgevallen. De gehele route liep drumfanfare Altesa voorop, gevolgd door de trotse voorzitter Michiel van Zelst. Hij zwaaide uitbundig met de vlag van de stichting De Zilkse Stappers. Bewoners deelden bloemen en snoep uit aan hun kinderen en kleinkinderen.

Initiatiefnemers

Vader Michel en moeder Tineke zijn een kwart eeuw geleden begonnen met een vierdaagse voor de kinderen in De Zilk en hebben het stokje inmiddels overgedragen. Michel doet nog steeds mee. Hij rijdt in zijn scootmobiel over het parcours, maar zoon Michiel is nu voorzitter en aanvoerder.

Aanvankelijk liepen de Zilks kinderen mee met de wandelvierdaagse in Noordwijkerhout. Onderwijzer Bert Volkerijk regelde het halen en brengen van de kinderen naar de start en finishlijn. Hij kreeg daarbij medewerking van de oudervereniging. 's Avonds werd het desondanks weleens laat, met name op de laatste loopavond. Tineke en Michel bedachten een plan om het heen en weer rijden te vermijden. Wat ze in Noordwijkerhout kunnen organiseren, kunnen wij toch ook? Een eigen vierdaagse bleek de oplossing.

Stichting De Blije stappers organiseert vanaf 1994 de wandeltocht voor de jeugd. Het is een hechte groep organisatoren. Als na de route de ruim honderd kinderen weer allemaal op het gras van de speeltuin ploffen krijgen ze van Jos een waterijsje en dan in de rij bij de muur om de medailles op te halen. De organisatoren staken na afloop de barbecue aan. Volgend jaar weer een 'gewone' vierdaagse!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>