Code Oranje houdt lopers niet tegen | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De deelnemers met hun begeleiders wurmen zich door het Schoollaantje. | Foto:  Piet de Boer.
De deelnemers met hun begeleiders wurmen zich door het Schoollaantje. | Foto: Piet de Boer. (Foto: )

Code Oranje houdt lopers niet tegen

Met paraplu's en regenpakken gingen de vierdaagse lopers vrijdag 7 juni van start bij de Witte Kerk. De Noordwijkerhoutse jeugd liet zich niet afschrikken door de slechte voorspellingen van die dag. Het bleef bijna droog met een zonnetje en ijsje als toetje. Alleen de eerste dag ging het mis. De organisatie heeft toen de wandeling voor de veiligheid moeten aflassen. Daarmee werd de vierdaagse een driedaagse. Desondanks kreeg iedereen vrijdag een wandelmedaille.

Door Piet de Boer

De stoet van 601 deelnemers wrong zich vrijdagavond door het Schoollaantje. Na nog geen driehonderd meter wandelen ontvingen de stappers een ijslolly van een paar vrijwilligers die onmisbaar zijn voor een gesmeerd lopende wandelvierdaagse. Ook met een regenpak smaakte een ijsje goed. Stortbuien, donder en bliksem bleef de kinderen en begeleidende ouders vrijdag gelukkig bespaard.

Alleen dinsdag 4 juni moest moest er afgelast worden omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Code oranje. Wind, regen, donder en blijksem. Op woensdag en donderdag ging de tocht wel door. De weersverwachtingen waren toen gelukkig minder zorgwekkend.

In de plomp

Zijn er nog rare dingen gebeurd na dinsdag? Voorzitter Ilse Bierman schudt haar hoofd. ''Nee, gelukkig niet.'' De lopers hebben trouwens geen last van het hemelwater. Water betekent feest voor kinderen. "Drie deelnemers sprongen woensdag lekker in het Comomeer (Oosterduinse meer). De rest van de tocht hebben ze in een drijfnat pak moeten afleggen."

Tijdens de laatste route met muzikale begeleiding van Sint Jeanne d'Arc waren er vooral blije gezichten en kregen de kinderen de felicitaties van vaders, moeders, opa's en oma's. Voor alle 601 deelnemers was er een medaille. En volgende jaar? Ilse lacht: "Volgend jaar gewoon weer, maar ik hoop wel dat er dan minder geel en oranje in de weersverwachtingen zit."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>