Lintje voor Tino de Groot | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Tino de Groot en Sjaak van den Berg voor de kantine te midden van Van Nispianen. | Foto: Piet de Boer
Tino de Groot en Sjaak van den Berg voor de kantine te midden van Van Nispianen. | Foto: Piet de Boer (Foto: pdb)

Lintje voor Tino de Groot

DeZilk • Tino de Groot, voorzitter bij Van Nispen is gelauwerd op donderdag 30 mei. Het had de koning behaagd om hem te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau. Locoburgemeester Sjaak van den Berg spelde hem de oranje versierselen op. De feestelijke onderscheiding was goed geheim gehouden. Tino had geen idee. Op het moment suprême was de voorzitter spoorloos verdwenen.

Door Piet de Boer

De speaker schalt om half drie, twee keer over het complex om de voorzitter van Van Nispen naar het hoofdveld te roepen. De opvallend lange Tino de Groot is onvindbaar. De Zilk staat voor de kantine te wachten op wat komen gaat. Dan komt de voorzitter haastig toegesneld en glundert: "Dit had ik niet zien aankomen", zegt hij na afloop.

Boegbeeld Van Nispen

Van den Berg neemt de tijd om Tino's lange en gevarieerde staat van dienst voor te lezen. Tino is docent economie op het Teylingen College Leeuwenhorst. Hij is vier jaar raadslid geweest voor de VVD in Noordwijkerhout (2010-2014). Tino behoorde bij de oprichters van de Heerenclub in De Zilk. Zijn grootste verdienste voor de Zilkse samenleving zijn toch de talloze jaren vrijwilligerswerk die hij investeerde bij zijn voetbalclub. In 1995 werd hij bestuurslid en in 1997 voorzitter van Van Nispen. Hij initieerde de sponsorcommissie en het evenement Pupil van de Week. Tino was ook betrokken bij de wedstrijdcommissie, de commissie voor Normen en Waarden, de Feestcommissie en de Jeugdcommissie.

Kritische verslagen

Bovendien schrijft hij lovende, maar ook kritische verslagen in het Noordwijkerhouts Weekblad over het eerste elftal. ''Een waardig boegbeeld voor Van Nispen'', concludeerde de locoburgemeester en spelde hem de onderscheiding op.

Tino de Groot gaat in september officieel de voorzittershamer neerleggen.

Zijn opvolger Peter Geerlings is in de coulissen van sportpark Wassenaar al aan het warmlopen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>