| Foto: archief, Frans van Steijn.
| Foto: archief, Frans van Steijn. Foto: frans van steijn

Wég met die wollen winterjas

Algemeen

Nog even en het is weer zover: schapenscheren op de De Dierenhoeve. Zondag 26 mei worden de dieren weer van hun wintervacht verlost en is het tevens de aftrap van de crowdfundingmaand met als thema: 'Voor iedereen! Dat is toch het allerleukste'.

Voorzitter van het bestuur van de zorg- en kinderboerderij, Astrid Warmerdam: "We missen nog iets op De Dierenhoeve waar kinderen met en zonder beperking samen op kunnen spelen. Daarom sparen we dit jaar voor een speeltoestel dat door iedereen gebruikt kan worden. Helaas zijn dit soort speeltoestellen heel duur en hebben we hier veel geld voor nodig."

Tijdens het scheren is er van alles te doen en te beleven op De Dierenhoeve. Een deel van de opbrengst van het Schapenscheerfeest zal worden gebruikt voor dit speeltoestel, de rest voor de instandhouding van De Dierenhoeve.

Win kaartjes voor Soldaat van Oranje

Dit jaar zorgt SKOL voor alle spelletjes in de spelletjesweide. Alle inkomsten zijn voor het speeltoestel. Bij het scheren van de schapen wordt natuurlijk ook geknutseld met echte wol. Het scheren van de dieren is een vak apart en wordt haarfijn uitgelegd aan het publiek. In het koffiehuis en in de loods zijn allerlei lekkere dingen verkrijgbaar en er is een grote én kleine loterij. De hoofdprijs bij de grote loterij: twee kaarten voor Soldaat van Oranje en nog een paar mooie prijzen. De loten kosten 5 euro per stuk en zijn te koop in het koffiehuis. De kleine loterijloten kosten 1 euro per stuk. Ook is het mogelijk om bij De Dierenhoeve compost te kopen en zaden van de pompoen en deze op 26 mei te poten in de pompoenenweide. Het is de bedoeling dat deelnemers hier hun naam bijzetten. Vervolgens worden op 26 oktober tijdens Halloween de pompoenen geoogst. De winnaar van de grootste pompoen krijgt een prijs. Tijdens het Schapenscheerfestival wordt de winnaar bekend gemaakt van de inzameling van flessen. Het Schapenscheerfeest op De Dierenhoeve duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant