Bakkie met burgemeester Hermans op Dierenhoeve | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Bakkie met burgemeester Hermans op Dierenhoeve

Noordwijkerhout ♦ Burgemeester Jon Hermans bracht donderdag 2 mei een bezoek bij zorg-en kinderboerderij De Dierenhoeve. Hermans bezoekt, in kader van het thema "Koffiebezoek", diverse plekken in haar nieuwe gemeente, om zo de gemeente en haar bewoners beter te leren kennen.

Zij was zo'n anderhalf uur op De Dierenhoeve waar ze door de medewerkers van de boerderij rondgeleid werd langs de dieren en de tuin om een goede indruk te krijgen van wat er allemaal gebeurt. Ze nam ook een kijkje in de Engelse Tuin - het gebied waar te zijner tijd de nieuwe boerderij wordt gevestigd. Hermans sprak uitgebreid met de medewerkers, cliënten en stagiaires van de boerderij en liet zich goed informeren. Ze vertelde dat zij het tot haar taak rekent om wanneer mogelijk is "het veld" in te gaan om te zien wat er gebeurt bij de realisatie van ambtelijke plannen, en om uit te vinden waar de behoeftes in de praktijk liggen. Ze was positief verrast over alles wat er op De Dierenhoeve gebeurt. Ze begon aan haar bezoek met het idee dat hoeve een 'gewone' kinderboerderij was, en ging weg met de kennis over een plek waar veel meer activiteiten plaatsvinden. Zo wist ze niet dat hier iedere zaterdag kinderen op de boerderij komen die onder deskundige begeleiding werken, stagiaires zijn vanuit diverse opleidingen, leer- en werktrajecten voor statushouders en cliënten, dagbesteding voor mensen met psychiatrische problematiek en vooral heel veel mogelijkheden voor ouders, grootouders en kinderen om heerlijk te recreëren en van nabij kennis te maken met natuur en dieren.

Uit haar reacties ter plekke en later op twitter ('Wat een geweldige kinderboerderij, met grote maatschappelijke betekenis') blijkt dat het bezoek geslaagd was.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>