Zonnige laatste tocht voor scootmobielen | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Het dameskoor 'Geen gehoor' uit Noordwijk verzorgt een optreden aan de Zilkerbinnenweg | Foto: Piet de Boer
Het dameskoor 'Geen gehoor' uit Noordwijk verzorgt een optreden aan de Zilkerbinnenweg | Foto: Piet de Boer (Foto: )

Zonnige laatste tocht voor scootmobielen

Het was mooi fris ochtendweer toen de stoet vertrok vanaf de Munnekeweij. Bloemenslingers van narcissen en tulpen kleurden de wagens. Het is voorlopig de laatste gezelligheidstocht voor coureurs van scootmobielen in de regio.

Door Piet de Boer

"Er zijn 66 scootmobielen geteld." De besnorde nepagent in een echte scootmobiel voorziet de coureurs van informatie. Hij steekt zijn treinconducteursbord omhoog en geeft daarmee ook de richting aan.

De tocht verloopt voorspoedig. Motorpech, lekke banden of leeggelopen batterijen zijn er nauwelijks. Het uithoudingsvermogen van de batterijen is tijdens deze tiende tocht beter dan dan tien jaar geleden. Een deelnemer uit Lisse zit bij halteplaats aan de Zilkerbinnenweg wat achteraf. "Dan word ik niet overreden", lacht hij droogjes. Hij is opgetogen over de actieradius van zijn scootmobiel. "Ik heb pas één lichtje gebruikt". Hij kan na de tocht zelfstandig naar Lisse terugrijden. Bij de tocht is overigens voor pechgevallen een reserve mobiel beschikbaar of een plekje in de bezemwagen. 
De tiende tocht eindigde waar die begon, bij de Munnekeweij. Jaap Walen vindt de tocht zijn kindje dat hij met de stichting de Bloemenslinger samen met Jan Janson op de kaart heeft gezet. Het wordt tijd om afscheid te nemen vindt de organisatie.

Het kindje van Jaap Walen en Jan Janson, de initiatoren en grote 'trekkers' van de scootmobielentocht, is te vondeling gelegd. Voor de elfde editie moet men op zoek naar nieuwe organisatoren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>