Hoge kwaliteit mozaïeken | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De springende orca's zijn goed voor de tweede prijs. | Foto: Piet de Boer
De springende orca's zijn goed voor de tweede prijs. | Foto: Piet de Boer (Foto: )

Hoge kwaliteit mozaïeken

Veel publiek in De Zilk tijdens het traditionele mozaïekweekend: zaterdag en zondag liepen bloemenliefhebbers in winterjas met muts op het hoofd langs de zonnige en vrolijke werkstukken.

Door Piet de Boer

De datum van deze tentoonstelling van bloemenkunst werd noodgedwongen vervroegd. De feestcommissie had met de bloembollenkenners in het dorp een snelle groei van de hyacinten geconstateerd.

Basismateriaal voor elk mozaïek. Toen bleek dat wachten weke bloemen zou opleveren werd de mozaïekwedstrijd een week naar voren gehaald. Dat bleek gelukkig geen probleem voor de organisatie. Er waren wel wat minder deelnemers dan vorig jaar. Vijf en dertig werkstukken lagen er langs de wegen van de vierde kern van de fusiegemeente Noordwijk. Strooien, (plat) steken en driedimensionaal steken zijn de disciplines. Zo had de organiserende Feestcommissie zelf een groot strooiwerk aan de Zilkerduinweg. Daar lag ook het winnende strooiwerk van Ben en Piet van Saase. Geïnspireerd op het Rembrandtjaar, lieten zij de kunstenaar bloeiende bollenvelden op doek vastleggen.

De jury kende de springende orca's in een blauw hyacintenveld aan de Zilkerbinnenweg de tweede plek toe. De Zweedse kok ('humptie dumptie dum') uit de Muppetshow kreeg de eerste prijs. De kok gemaakt door bewoners uit de Beukenlaan, verwees naar 'Heel De Zilk Bakt' dat tijdens het Paasweekend plaatsvindt. De derde plaats voor de driedimensionale werkstukken ging naar de Lijsterbesprikkers. Zij maakten een meer dan levensgrote, werkende jukebox met als titel 'Heel de Zilk danst'. De jukebox werd zondag het best gewaardeerd door de bezoekers van het evenement. De harde werkers en kunstenaars uit de Lijsterbesstraat ontvingen daarom verdiend de publieksprijs.

De meeste mozaïeken zijn ook deze week nog te bewonderen in De Zilk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>