Speelakker is weer open, met kabelbaan | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl

Speelakker is weer open, met kabelbaan

waterplezier ♦ De Speelakker in Noordwijkerhout weer open, inclusief geheel vernieuwde kabelbaan. Tijdens de wintermaanden is hard gewerkt zodat de speeltuin er weer mooi bijstaat voor een nieuw seizoen met leuke activiteiten. Om het rooster rond te krijgen zoekt De Speelakker nog dringend naar nieuwe vrijwilligers.

De winter is de drukste tijd voor de klusploeg en er is hard gewerkt. Speeltoestellen zijn nagezien en waar nodig gerepareerd. Bomen en struiken zijn gesnoeid. Met NLdoet traden extra vrijwilligers aan om de zandbak aan te vullen en de speeltuin van binnen en buiten schoon te maken. De Speelakker is dus helemaal klaar voor een nieuw speelseizoen. De opening was dit keer extra feestelijk. De kabelbaan, een van de meest geliefde speeltoestellen, is weer in gebruik genomen. De openingshandeling voor de kabelbaan werd verricht door Rob Ohlenschlager. Ooit begonnen als beheerder is hij gebleven als vrijwilliger. Daarnaast staat hij met zijn vrouw Sanneke regelmatig in het tuinhuis en regelt hij de grote verhuur van de speeltuin. Het was dan ook op zijn plaats dat juist Rob de kabelbaan opende. Hij zeilde er meteen mee naar de overkant en daarna volgde een hele rij kinderen. De Speelakker gaat een mooi seizoen tegemoet, met leuke activiteiten. Zo is er op 19 mei weer een Obstakelrun, georganiseerd door maatschappelijke stagiaires en de afgelopen jaren een groot succes. Natuurlijk wordt op 12 juni aandacht besteed aan Nationale Buitenspeeldag en in juli viert De Speelakker alweer haar 19e verjaardag. Naast deze mooie activiteiten zijn er ook zorgen. De Speelakker heeft afscheid genomen van aantal vrijwilligers en is nu dringend op zoek naar nieuwe aanwas. (lees het hele artikel op: www.noordwijkerhoutsweekblad.nl).

Het gaat om toezicht houden in de speeltuin en het verkopen van koffie, thee, ijsjes en snoep in het tuinhuis. Leuk en gezellig werk, met veel blije kinderen als dank!

Dus bij deze een oproep: Kunt u eens in de maand een middag vrijmaken, dan is De Speelakker daarmee heel erg geholpen. Zonder vrijwilligers kan de waterspeeltuin nu eenmaal niet open!

Aanmelden of vragen? Kom langs in de speeltuin of stuur een mail naar despeelakker@gmail.com. De Speelakker is elke woensdag, vrijdag en in het weekend geopend, van half 2 tot 5 uur. Raadpleeg voor meer informatie de website (www.speelakker.nl) of de Facebookpagina.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>