Afbeelding
Foto: pr.

Arnold van Nobelen, grondlegger Nobels Group, overleden

Algemeen

rouw • Arnold van Nobelen is op zondag 24 maart op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was de grondlegger van Nobels Group in Noordwijkerhout. In 1955 is hij achter zijn ouderlijk huis in een schuur begonnen met het bouwen van machines voor de Bollenstreek.


In 1958 worden de eerste prototypes van de rooimachine en planter gemaakt. Drie jaar later wordt de schuur te klein en verhuist Nobels naar een nieuw pand. In deze tijd begint ook de intensieve samenwerking met Javo en wordt de productie uitgebreid met machines voor de tuinbouw. In 2000 neemt Nobels Group Javo over. Vanaf 2014 behoren ook Agro Techniek en Javo International tot Nobels Group. Vier jaar later hebben zij zich met z'n allen gevestigd op de huidige locatie aan het Bulb Trade Park.


Betrokken
Van Nobelen is ook na zijn pensionering enorm betrokken gebleven bij de ontwikkeling en voortgang van het bedrijf. Hij kwam regelmatig langs voor een rondje door de fabriek en een kopje koffie samen met zijn vrouw of oudere broer Piet.

Condoleren
Op donderdag 28 maart is er van 15.00 uur tot 18.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen en te condoleren in het fabriekspand Nobels Group aan het Bulb Trade Park 1 in Noordwijkerhout.

Uit de krant