Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen Rijnland | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:
Politiek

Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen Rijnland

De voorzitter van het hoofdstembureau, dijkgraaf Rogier van der Sande, heeft op maandag 25 maart tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen vastgesteld. Het opkomstpercentage van deze waterschapsverkiezingen is 54,0% en dit is beduidend hoger dan in 2015. Toen was het 46,2%.

In het gebied van het hoogheemraadschap van Rijnland zijn ruim 1.000.000 inwoners opgeroepen om te stemmen. Hiervan hebben 541.989 inwoners een geldige stem uitgebracht. In totaal deden negen partijen mee aan de verkiezingen. 

Actief voor het waterschap

In april en mei 2018 heeft Rijnland een aantal informatiebijeenkomsten 'Actief voor het waterschap' georganiseerd. Deze werden destijds al met veel belangstelling bezocht. Een aantal deelnemers waren zo enthousiast dat zij zich direct bij een politieke partij hebben aangemeld. Zij hebben dit jaar dus ook meegedaan aan de waterschapsverkiezingen. "Ik vind het fantastisch om te kunnen zeggen dat wij maar liefst drie enthousiaste kandidaten vanuit de bijeenkomsten 'Actief voor het waterschap' in onze VV krijgen", aldus dijkgraaf Rogier van der Sande.

Nieuw bestuur
Het nieuwe bestuur wordt op donderdag 28 maart om 16.00 uur beëdigd. Zij nemen dan het stokje over van het 'oude' bestuur. Voorafgaand aan de beëdiging neemt het oude bestuur afscheid op woensdag 27 maart om 15.00 uur.
Het nieuwe bestuur behartigt, samen met de geborgde zetels, vier jaar lang de belangen van inwoners en gebruikers in het werkgebied van Rijnland. De geborgde zetels bestaan uit vertegenwoordigers van natuurterreinen, agrariërs en bedrijven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>