Thea Hulsebosch en Joke van Beek. | Foto: met dank aan de VVV
Thea Hulsebosch en Joke van Beek. | Foto: met dank aan de VVV

Een bakkie met...

Human Interest

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is.

In de deze rubriek kiezen doen bezoekers een bakkie bij de VVV en beantwoorden een aantal vragen.

Deze week: Thea Hulsebosch en Joke van Beek.

Waarom zitten jullie hier?

Om bekendheid te geven aan onze fietsvereniging die als startpunt de Ruigenhoek heeft. Op 16-17-18 april organiseren wij de bollenstreek-fiets-driedaagse. Bij vóórinschrijving, tot 6 april betaalt men 9 in plaats van 11 euro. Het is ook mogelijk om 1 of 2 dagen te komen fietsen. Dan kost deelname 4 euro per dag. We starten bij de Ruigenhoek.

Wat doe je in het dagelijks leven?

De website bijhouden van www.fietsenindebollenstreek.nl waar mensen onder andere de inschrijfformulieren kunnen vinden en ook bridge, fietsen en vrijwilligerswerk. We willen met onze organisatie mensen samen brengen in beweging krijgen en houden. De 2e en 4e dinsdag in de maand kunnen mensen met ons meefietsen. We fietsen dan in rustig tempo ca. 2-2 ½ uur met halverwege een rustpauze. Wie langere ritten wilt maken kan dat op de 5e dinsdag van de maand óf gewoon lid worden. Dan fietsen we elke eerste zondag van de maand ca. 60 km. ook met rustpauzes. Nederland heeft zoveel mooie fietspaden liggen die ontdekt willen worden.

Zijn jullie echte 'van hier'?

Thea: Zo voelt dat wel na 62 jaar, ja. Mijn roots liggen in Haarlem en na een tussenstop van 6 jaar in Den Haag zijn mijn ouders hier neergestreken. Voor mij de beste beslissing van hun leven. Joke: Ik ben een echte Hillegommer maar fiets graag in Noordwijkerhout en onze mooie omgeving.

Wat is er allemaal zo leuk aan Noordwijkerhout?

Vrijheid, blijheid, openheid en activiteit van de mensen en ruime wijken. Het zijn vooral de vele verenigingen die zorgen dat er altijd wel wat te beleven valt. Lid worden van een vereniging is de beste manier om te intergreren.

Wat maakt het dorp nog mooier?

De 'hanging baskets' aan de lantarenpalen vol bloemen.

Met wil je een bakkie doen?

Thea: Met degene die het voorzitterschap in de toekomst van mij wil overnemen.

Uit de krant