Internationaal duurzaamheids-certificaat Tespelduyn | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
BUSSUM - GEO certificaat voor  Landgoed en Golfbaan Tespelduyn. Niels Dokkuma (NGF) , Richard Kooloos (NGF bestuurslid), Peter Duivenvoorde.   Nationaal Golf Congres & Beurs. COPYRIGHT KOEN SUYK
BUSSUM - GEO certificaat voor Landgoed en Golfbaan Tespelduyn. Niels Dokkuma (NGF) , Richard Kooloos (NGF bestuurslid), Peter Duivenvoorde. Nationaal Golf Congres & Beurs. COPYRIGHT KOEN SUYK (Foto: Koen Suyk)

Internationaal duurzaamheids-certificaat Tespelduyn

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is erin geslaagd om het GEO-certificaat, een internationaal duurzaamheids-certificaat, te behalen.

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft dit certificaat in samenwerking met de Golf Environment Organization (GEO) ontwikkeld voor golfbanen die op aantoonbaar duurzame wijze het onderhoud uitvoeren en specifieke aandacht geven aan natuur en milieu. Het certificaat omvat een zestal deelgebieden waaraan vele criteria zijn gesteld. Voldoet de organisatie aan al deze criteria, dan komt zij in aanmerking voor het GEO-certificaat.

Op 30 januari heeft de NGF dit begeerde certificaat aan directeur Peter Duivenvoorde uitgereikt tijdens het Nationaal Golf Congres in 't Spant in Bussum. Met het verkrijgen van het certificaat wordt een periode van twee jaar aan voorwerk afgesloten. "Wij hebben voor dit project een commissie met onze hoofdgreenkeeper Ro Wempe en een team van kundige vrijwilligers weten samen te stellen en deze commissie heeft onder leiding van coördinator Jos Ploeg fantastisch werk geleverd", zegt directeur Peter Duivenvoorde. "Als bijzonder waardevol hebben wij de samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging afdeling Bollenstreek ervaren."

In meer dan 100 landen zet GEO zich in voor de ontwikkeling van duurzaam beheer op golfbanen. Wempe licht gepassioneerd toe: "Door als golfbaan deel te nemen aan dit traject maken wij deel uit van een internationale ontwikkeling in de golfbranche. Steeds meer banen pakken enthousiast de uitdaging op om te streven naar een continue verbetering van de natuur- en milieukwaliteit."

Coördinator Ploeg toont zich onverminderd enthousiast; "Bij de eindbeoordeling kregen wij het mooist denkbare compliment. GEO gaf namelijk aan nog niet eerder een natuurinventarisatie van ons niveau te hebben gezien, dus veel dank gaat uit naar de KNNV!"

"Met het verkrijgen van het certificaat is de eerste mijlpaal bereikt en nu gaan wij verder met het meerjarige werkplan met actielijst en verbeterpunten. Hoe fijn is het dat wij ook voor het vervolg onverminderd op de commissie kunnen rekenen", sluit Duivenvoorde af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>