Afbeelding

VVSB laat opnieuw voorsprong uit handen glippen

Sport

voetbal ♦ VVSB begon de wedstrijd tegen IJsselmeervogels zeer voortvarend. Binnen een kwartier voetbal schoot Frank Tervoert de paarsgelen naar een voorsprong, waarna er jacht werd gemaakt op meer. Meer kwam er niet voor de rust, waar na de thee het spelbeeld volledig omdraaide.

Door Stefan van den Burg

De bezoekers kwamen al snel terug in de wedstrijd door doelpunten van Eef van Riel en Danny van den Meiracker, kregen kansen op meer maar lieten het net niet meer bollen. Ook de tussentijdse pauze (scheidsrechter Winkel staakte de wedstrijd voor 10 minuten wegens wanordelijkheden buiten het veld) zorgde er niet voor dat VVSB het tij weer kon keren en bleef het opnieuw zonder punten.

VVSB startte sterk aan de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Over het hele veld werd er veel druk gezet, waar de bezoekers maar moeizaam mee om konden gaan. Al binnen 60 seconden kreeg VVSB hierdoor de eerste kansen. Tommy Bekooij schoot op de vuisten van doelman Jaimy Schaap waarna de rebound van Tim de Rijk net geen doel trof. Het bleef niet lang rustig voor het doel van Schaap, want enkele minuten later ontstond er een scrimmage voor zijn doel. Mede door het wegwerken van Shanon Carmelia bleef het scorebord op 0-0 staan.

Nog voordat er een kwartier gevoetbald was, kwam VVSB dan toch op voorsprong. Een soepel lopende aanval van Richelo Fecunda en Lulinho Martins werd binnen getikt door nieuwbakken spits Frank Tervoert. VVSB bleef de betere partij op het zware grasveld van De Boekhorst, maar ondanks dit overwicht kregen de bezoekers ook zo haar kansen. Zo schoot Mike van de Laar de bal in het zijnet en werd de kopbal van Maurice de Ruiter gered door doelman Ruben Valk. Na een half uur voetbal werd het bijna 2-0, maar de pegel van Danny Bakker werd, zij het met moeite, gered door Schaap.

IJsselmeervogels kwam sterker de kleedkamers uit na de rust en zette dit dan ook snel om op het scorebord. In de 55e minuut schoot Eef van Riel de 'Rooien' naar een gelijke stand. Twee minuten later was het Danny van den Meiracker die zijn ploeg op een 1-2 voorsprong schoot. De bezoekers regen de kansen aaneen en het was aan Valk te danken dat de score op dat moment niet verder opliep.

In de 71ste minuut dirigeerde scheidsrechter Thom Winkel de spelers weer terug naar de kleedkamers. Naar verluidt waren er wanordelijkheden achter het doel van IJsselmeervogels door 'supporters'. Na een pauze van 10 minuten ging de formatie van Eric Meijers volle bak op jacht naar de gelijkmaker. IJsselmeervogels kon dan ook wel Van Riel bedanken voor het wegwerken van de bal vlak voor de doellijn. Door het aanvallende spel van de thuisploeg konden de bezoekers vrijuit counteren, maar de paal en doelman Valk voorkwamen een grotere einduitslag.

VVSB – IJsselmeervogels 1-2: 13. Tervoert 1-0, 54. Van Riel 1-1, 56. Van den Meiracker 1-2.

VVSB: Valk; Fecunda, Ten Hoope (88. Felicia), Zwart, Vijlbrief; Goeman, De Rijk, Bakker (82. Dijkstra); Martins (79. Pauw), Tervoert, Bekooij.