Raads- en commissieleden benoemd | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Raads- en commissieleden benoemd

politiek ♦ Voorafgaand aan de tweede raadsvergadering legden Wally Roodenburg (NZLokaal) en Jos Beugelsdijk (CDA) de eed af en Kim van Eeden-Smeltink (Lijst Salman Noordwijk) de belofte. Daarna werden vijftien commissieleden benoemd. Hans Knapp (VVD) werd door de raad benoemd tot plaatsvervangend raadsvoorzitter. Hij vervangt de burgemeester bij afwezigheid en bij bespreking van onderwerpen uit haar portefeuille. De vijftien commissieleden vertegenwoordigen de acht partijen. De commissieleden ondersteunen met raad en daad de raadsleden van hun partij. Voorheen namen zij deel aan de commissievergaderingen.

De traditionele commissievergaderingen zijn verleden tijd. De commissieleden nemen nu plaats op de stoelen bij de Rondetafelgesprekken met bewoners. Op deze vergaderingen praten commissieleden, raadsleden, wethouders en ambtenaren over nieuwe plannen in Noordwijk samen met burgers, bedrijven en belangenverenigingen.

Dat gebeurt in de kern waar de voorstellen spelen. Door deze rondetafelgesprekken kunnen plannen aangepast en verbeterd worden, voordat er over gedebatteerd wordt in de debatraad. Hiermee wil het bestuur de burgers direct betrekken bij het beslissingen in de gemeente.

De deelnemers aan de rondetafelgesprekken nemen geen beslissingen. Het blijft meedenken en adviseren. Uiteindelijk neemt de meerderheid van de raad in de zogenaamde besluitraad de uiteindelijke beslissing.

Dinsdag 5 februari zijn de eerste rondetafelgesprekken. De onderwerpen worden via de site van de gemeente bekend gemaakt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>