Afbeelding
Foto: Marc van der Molen

Dansgarde Keiebijters flink in de prijzen

Verenigingen

De Dansgardes van carnavalsvereniging De Keiebijters waren zaterdag 19 januari aanwezig bij het Tolhekker dansgarde toernooi in het Gelderse Hattemerbroek.

Voor de meeste dames was het de allereerste keer dat zij deelnamen aan een toernooi met prijzen. In de zaal waren Prins Victorius en zijn Prinses Fuchsia aanwezig om de dames aan te moedigen, Wat ook erg door de dansgardes werd gewaardeerd. Zowel de Prins als de Prinses waren trots op de prestaties van hun eigen dansgardes.

Als eerste was de Maxi dansgarde aan de beurt om hun gardedans aan de jury te laten zien. Bij deze dans komt een aantal liften voor die door de dames goed werden uitgevoerd. Voor deze dans kregen de Maxi's een tweede plaats.

De Mini dansgarde was even later aan de beurt: best moeilijk met acht dames op een klein podium maar het ging prima: ze werden eerste! De Maxi dansgarde haalde met hun showdans River deep, mountain high ook een eerste plaats. De laatste dans was voor de Mini dansgarde met hun showdans Petticoat. Zij werden tweede.

Uit de krant