Lintje voor Marit Hogervorst | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Luid applaus, ook van de presentator van de Maestroconcerten (en loco-burgemeester), Sjaak van den Berg. | Foto en tekst: Caroline Spaans
Luid applaus, ook van de presentator van de Maestroconcerten (en loco-burgemeester), Sjaak van den Berg. | Foto en tekst: Caroline Spaans (Foto: cs)

Lintje voor Marit Hogervorst

onderscheiding ♦ In een bomvolle Schelft reikte burgemeester Jon Hermans zaterdag 12 januari een Koninklijke Onderscheiding uit aan Marit Hogervorst-Bierhoff. De uitreiking vond plaats tijdens de grand finale van het Maestroconcert. Hogervorst, zelf actief lid van muziekvereniging de Harpe Davids sinds 2001, werd tot haar grote verrassing - en onder luid applaus - door Hermans naar voren geroepen. De waarnemend burgemeester noemde het een hele eer dat zij de onderscheiding mocht uitreiken.

"Om juist op deze avond dit te mogen doen, vind ik heel bijzonder. Ik ben zeer vereerd en zelfs wat gespannen. Ik ontmoet niet zomaar iemand: mensen die koninklijk worden onderscheiden, zijn vaak hele gepassioneerde vrijwilligers, die lang tijd en in het voorbijgaan van eigen belang zich inzetten voor de gemeenschap."

"Wat een verrassing, ik weet van niets!" reageerde Hogervorst verbaasd. Waarop de burgemeester lachte: "Dat is ook de bedoeling, dat het een verrassing is! En ik zal in vogelvlucht vertellen waarom u een lintje krijgt, ik heb alle stukken gelezen, maar dat is echt heel indrukwekkend. Want heeft u even? Van 2001 tot heden bent u vrijwilliger bij en bestuurslid van de Harpe Davids en bent u lid van de commissie kerstsamenzang, de feest- de jubileumcommissie. Momenteel bent u voorzitter van de muziekcommissie en actief in de lief-en leedcommissie en de Maestrocommissie, die de Maestroconcerten georganiseerd heeft in verband met de fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Wat is een mooiere manier om een fusie samen te vieren met muziek. Ik vind het geniaal bedacht!"

Hermans vervolgt: "Verder organiseert u de kerstsamenzang. En hebben we het dan gehad, nee! In het bestuur bent u verantwoordelijk voor de jeugdzaken en houdt u zich onder andere bezig met het maken van de lesroosters, de voorspeelmiddagen en de muziekexamens van de Muziekbond. Van 2008 tot 2018 was u vrijwilliger bij de Victorschool en lid van de oudervereniging en klassenvertegenwoordiger. Zijn we er dan? Nee, dan zijn we er nog niet: vanaf 2011 bent u actief lid van de corsogroep KAVB. En die afkorting heb ik natuurlijk moeten opzoeken, want ik kom niet uit de bollenstreek. Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur: dat vergeet ik uiteraard nooit meer. U bent verantwoordelijk voor de verslaglegging tijdens de vergaderingen, betrekt de nieuwe Noordwijkerhouters bij het bloemencorso en nodigt groep 8 van de Victorschool uit en begeleidt hen tijdens de opsteekdagen. Geen idee wat dat zijn, dus die wil ik heel graag meemaken! Verder gaat u op zoek naar mogelijke subsidies en zette u een crowdfundingactie op voor een nieuw onderstel van de praalwagen van de KAVB."

Hermans zei vervolgens dat er nog veel meer te vertellen is 'over deze fantastische vrouw', maar dat Hogervorst kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. "Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en betekenis van de activiteiten wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau."

"Wat ik dan altijd doe, is samen met degene die het lintje krijgt, checken of het echt klopt. Voor mij ligt de oorkonde van Zijne Majesteit waarop staat: 'Zijne Majesteit de Koning, Grootmeester van de Orde van Oranje Nassau, heeft bij zijn besluit van 29 november 2018 Marit Elisabeth Hogervorst-Bierhoff benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Naussau. Het klopt! Het staat er echt."

Nadat zij de versierselen had opgespeld, vroeg echtgenoot Klaas Hogervorst of hij het toneel even op mocht om zijn vrouw te feliciteren. Waarop presentator Sjaak van den Berg grapte: "Ik zou het zeker doen! Marit is altijd bezig, dan zie je elkaar tenminste ook nog even!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>