Een wandeling waar je stil van wordt | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: meer bewegen. | Foto: pr
Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: meer bewegen. | Foto: pr (Foto: )

Een wandeling waar je stil van wordt

voornemen ♦ Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust…, Maar in de praktijk stranden de mooie plannen al na een paar weken. Daarom gaat Staatsbosbeheer iedereen heel 2019 helpen met het volhouden van die goede voornemens, want de natuur kan een mooie bijdrage hieraan leveren.

Elke maand staat een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Op 13 januari loopt de Staatsbosbeheer gids door de Blink: een normaal gesproken afgesloten duingebied. De wandeling wordt afgesloten in restaurant Langs Berg en Dal, met een verwarmend drankje en een gezond hapje.

In februari staat de rammeltijd van de haas centraal. Een bijzonder fenomeen om hazen met elkaar te zien boksen. In maart zijn de vroege vogelconcerten aan de beurt. En de maanden erna volgen wild spotten, bloemenpracht, eetbare natuur, de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil. Deelnemers die ze aan het eind van het jaar allemaal af hebt weten te vinken, zijn erin geslaagd hun goede voornemens staande te houden en zijn zo een hoop ervaringen in de Nederlandse natuur rijker. Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/groenevoornemenshollandsduin.werken."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>