Bloemencorso's voortaan toekomstproof | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Vanaf links: Mark Breugem, Lars Flinkerbusch en Willem Heemskerk.| Foto: pr
Vanaf links: Mark Breugem, Lars Flinkerbusch en Willem Heemskerk.| Foto: pr (Foto: )
corso

Bloemencorso's voortaan toekomstproof

Willem Heemskerk (voorzitter Bloemencorso van de Bollenstreek), Mark Breugem (vicevoorzitter Flower Parade Rijnsburg) en Lars Flinkerbusch (programma directeur Economic Board Duin en Bollenstreek) plaatsten hun handtekeningen onder een van de eerste projecten die door de Economic Board wordt ondersteund: het toekomstproof maken van de bloemencorso's.

De heren tekenden een overeenkomst die een impuls gaat geven aan beide bloemencorso's. Flinkerbusch: "De corso's zijn belangrijk, ze dragen enorm bij aan de uitstraling van de Duin- en Bollenstreek. Jaarlijks trekken zij meer dan 1 miljoen bezoekers. Toch zijn er grote uitdagingen op uiteenlopend gebied. Het project houdt in dat wij de corso's toekomstproof willen maken. Er wordt gekeken naar nieuwe markt- en marketingkansen, formule-innovatie, doelgroepverbreding, professionalisering van de organisatie en nieuwe verdienmodellen."

Heemskerk: "Het corso heeft onder andere uitdagingen op het gebied van veiligheid, crowd-en routemanagement. Het is belangrijk dat ons mooie evenement kan blijven voortbestaan. Het succes ligt in de rijke traditie en de tomeloze inzet van heel veel, bevlogen vrijwilligers. Na 70 jaar van succes is het tijd om te bekijken of het succes uit het verleden ook een garantie kan zijn voor de toekomst. Uiteraard met respect voor het behoud van de kracht en het eigen karakter van beide corso's."

Breugem: "Beide corso's lopen tegen dezelfde uitdagingen aan. In deze deal kunnen de corso's samen optrekken en gebruik maken van elkaars kennis en netwerk. Vragen die onder andere spelen zijn: hoe wij kunnen blijven voldoen aan de nieuwe en zwaardere eisen van de overheid, onze sponsors en het publiek? Kan dat nog wel onbetaald of is er een professioneel bureau nodig? En hoe gaat zich dat verhouden tot de vele zeer belangrijke vrijwilligers?"

Flinkerbusch: "Voor het project is een bedrag van 40.000 euro vastgesteld. Hiervan wordt 8.000 euro ingebracht door de corso's en 32.000 euro door de Economic Board. De board zorgt niet alleen voor de funding van dit project, wij hebben in alle projecten een toetsende, verbindende en initiërende rol. De corso's gaan nu aan de slag met interactieve masterclasses en ervaren experts. Er worden nieuwe denkrichtingen verkend en ze gaan in gesprek met andere grote evenementen om te onderzoeken hoe zij hun uitdagingen hebben opgelost. De nieuwe inzichten kunnen direct worden toegepast in de organisaties."

Komende periode worden meer business cases opgestart en uitgevoerd. Doelstelling is om de economische prestaties van de regio Duin & Bollenstreek te verbeteren, de woonaantrekkelijkheid te behouden en de toeristische aantrekkingskracht te vergroten. Flinkerbusch: "Kortom wij willen de economie in de streek een slinger geven. Dat gaan we doen door de zaken waarin de regio van oudsher in excelleert, zoals toerisme en de greenport, te versterken en nieuwe kansrijke clusters aan te jagen, zoals health en space."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>