Afbeelding

Van Nispen krijgt de deksel op zijn neus

Sport

Nadat Van Nispen een 2-0 achterstand had goedgemaakt dacht het daarna met de volle buit uit Wassenaar te kunnen vertrekken. Het bleef vol op de aanval spelen, maar wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op zijn neus. Het was juist Graaf Willem VAC dat er met de volle winst van door ging.

Door Tino de Groot

Van Nispen startte afgelopen zondag zwak tegen het veel lager geplaatste Graaf Willem. Het keek na tien minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Justin Vink kopte veel te zacht terug op doelman Sydney Stemmer. Het was daarna voor de spits van de thuisclub gemakkelijk scoren. Het werd in de 20ste minuut zelfs 2-0. Een van de aanvallers van Graaf Willem soleerde ongehinderd door de Zilker verdediging en liet daarna doelman Stemmer kansloos. Van Nispen won bijna geen enkel duel en de gastheren kregen in deze fase zelfs genoeg kansen om de 3-0 op het scorebord te zetten. Van Nispen zelf creëerde één doelkans. In vrijstaande positie kopte Jeffrey van der Geest ruim over. Na de rust veranderde er in eerste instantie niet veel. Toen voorstopper Ferdy Smit naar voren werd gedirigeerd en Van Nispen achterin één op één ging spelen werden de Geel-Roden gevaarlijker. Dit mondde uit op de aansluitingstreffer. Justin Vink ging als rechtsback over zijn man heen en liet een puike voorzet los.

De doelman kreeg de bal niet onder controle en Philip Mossel was er als de kippen bij om de terugspringende bal keihard in het dak van het doel te schieten. Na deze treffer begon Van Nispen in een niet meer verwacht gelijkspel te geloven.

Nadat Jeffrey van der Geest in het strafschopgebied onderuit gehaald werd schoot Joost Verwer tien minuten voor tijd de penalty feilloos binnen.

Van Nispen wilde meer en het kreeg ook nog enkele mogelijkheden om over Graaf Willem heen te gaan. Maar in plaats van zelf de derde treffer te maken deed Graaf Willem dat vijf minuten voor tijd. Een diepe bal werd door de rechterspits keurig in de verre benedenhoek geplaatst en zodoende bleef Van Nispen uiteindelijk met lege handen staan. Aanstaande zondag 2 december is Van Nispen vrij. Op zondag 9 december speelt het de uitwedstrijd in en tegen Alphen. De bus vertrekt om 12.15 uur.