Afbeelding
Foto: NIKONTINO

Nieuwe wandelroute langs duinen, bollenvelden en weilanden

Activiteiten

Sinds dinsdag 13 november is het Wandelnetwerk Bollenstreek een route rijker. Wandelroute Veldzicht in Noordwijk verbindt Streekmuseum Veldzicht met zorgpark Willem van den Bergh. De route gaat dwars door het agrarisch gebied ten zuiden van Noordwijk en voert langs duinen, bollenvelden en weilanden.

De route werd officieel geopend door Marie-José Fles, wethouder van de gemeente Noordwijk, en haar Noordwijkerhoutse collega Martijn Bilars. Door het losknopen van schoenveters onthulden zij het informatiepaneel bij de hooiberg van Streekmuseum Veldzicht.

De wandelroute kwam tot stand met financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland, regio Holland Rijnland en de gemeente Noordwijk. Het project rond Veldzicht en de Duintuin bij 's Heeren Loo zijn de eerste resultaten van het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Daarmee willen de zes gemeenten van de Duin- en Bollenstreek hun identiteit en de natuur versterken en de beleving van het landschap vergroten.

Bilars prijst de voortvarendheid van Veldzicht en de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond: "Terwijl de gemeenten en provincie nog druk bezig waren met het regelen van subsidies en het maken van werkafspraken, kwamen jullie al met uitgewerkte plannen. ANLV Geestgrond diende het project Erf en Belevingsroute Veldzicht in en was ook verantwoordelijk voor de uitvoering. Ik ben verheugd dat het ons als overheden is gelukt jullie als vrijwilligersorganisaties de ruimte en het vertrouwen te geven om jullie én onze droom te verwezenlijken. Ik hoop dat deze mooie samenwerking op vele plaatsen in de Duin- en Bollenstreek voor inspiratie mag zorgen om aan de slag te gaan."

Uit de krant