Afbeelding

Van Nispen verliest ongeslagen status

Sport

Van Nispen speelde afgelopen zondag als tweede op de ranglijst tegen koploper DIOS. De eerste helft gaven de Zilkers prima partij, maar na de thee moest het zijn meerdere erkennen in DIOS. Het verloor uiteindelijk verdiend met 1-2.

Door Tino de Groot

Van Nispen begon met de debuterende Sydney Stemmer op de goal. Hij speelde een verdienstelijke wedstrijd en had een paar goede reddingen in huis. In de eerste helft speelde Van Nispen een goede pot voetbal. In de 20ste minuut kreeg de thuisploeg een goedkope penalty, die in eerste instantie door doelman Klinkenberg werd gestopt. Maar door te vroeg inlopen van enkele DIOS – spelers moest de strafschop worden overgenomen. Ditmaal joeg Jelle Vleugel de bal hoog in de touwen. Na de rust kwam er een veel agressiever DIOS uit de kleedkamer. Binnen het kwartier viel de gelijkmaker en toen kort daarna de 1-2 werd binnengeschoten was het eigenlijk gedaan met het verweer van de Zilkers. Het was jammer dat beide doelpunten van DIOS uit een corner ontstonden. Tot tweemaal toe werd een kopduel verloren en tot tweemaal toe werd de bal daarna niet goed weggewerkt. Eigenlijk waren het twee frommelgoals die Van Nispen de das om deden. Het verwachte slotoffensief bleef uit. Voor de eerste maal dit seizoen stond Van Nispen na het laatste fluitsignaal met lege handen.

Na de wedstrijd werd een aantal veilingstukken aan de man gebracht door de neven Jos en Sjaak Smit. Binnen een kwartier werd 5000 euro voor de club opgehaald. Hierna maalde niemand meer om het verlies en werd weer uitgekeken naar de uitwedstrijd van volgende week tegen Graaf Willem VAC uit Wassenaar. De bus vertrekt om 12.30 uur.