Afbeelding

VVSB boekt eerste overwinning van seizoen

Sport

Na 11 wedstrijden zonder overwinning heeft VVSB dan eindelijk weer voor een driepunter gezorgd. Onder leiding van de nieuwe trainer Eric Meijers wist VVSB voor rust al op een 2-0 voorsprong te staan. Na de pauze kwam de voorsprong niet meer in gevaar, maar bleef ook de grotere marge uit. VVSB controleerde de wedstrijd en dit stemde de Noordwijkerhoutse supporters tevreden getuige het massale applaus na afloop.

Door Stefan van den Burg

Na vijf trainingen en een oefenwedstrijd tegen vv Noordwijk kon trainer Eric Meijers aan de bak namens VVSB. Nummer 17 van de ranglijst; Scheveningen; kwam op bezoek op het eigen Sportpark de Boekhorst. Meijers bracht met Sven Verlaan en Lovette Felicia enkele nieuwe namen in de basisopstelling.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was nog voor Scheveningen. Na een rush langs de achterlijn door Barry Rog kon Tim Peters uithalen, ware het niet dat Richelo Fecunda daar nog een stokje voor kon steken. De vleugelverdediger van VVSB was er net op tijd bij om het schot van Peters af te blokken en de voorsprong van de gasten te voorkomen. Na deze mogelijkheid kreeg VVSB het betere van het spel en zag het de vrije trap van Danny Bakker op de lat belandden.

Het veldspel van VVSB was verzorgd, maar de kansen waren nog niet groots, tot een kwartier voor rust. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Kevin Brands die tussen Leroy Resordihardjo en Rog doorglipte. De spits van VVSB kreeg hierna even vrijheid om uit te halen en deed dit dan ook verwoestend hard. Via de onderkant van de lat was doelman Bjorn Benard kansloos en bracht Brands, VVSB op voorsprong.

Na de openingstreffer kreeg VVSB via Felicia en een scrimmage nog de kansen op een ruimere marge, maar zag dit nog niet beloond worden. Toch kwamen de Noordwijkerhouters vlak voor rust op 2-0. Tommy Bekooij werd op eigen helft aangespeeld en begon daar aan een solo. Nadat Bekooij, Samir el Moussaoui uitkapte, Resordihardjo en Jari de Jong de verkeerde kant opstuurde kwam hij oog in oog met doelman Benard te staan. Met een schot in het dak van het doel zorgde de rappe aanvaller van VVSB voor de 2-0.

Na de thee werd Scheveningen wat sterker, maar bleven de kansen uit. In de omschakeling werd VVSB bij vlagen zeer gevaarlijk. Felicia en Bekooij waren een ware plaag voor de backs van Scheveningen. Toch konden ook zij VVSB niet op de veilige 3-0 schieten. Ondanks dat Scheveningen nauwelijks nog gevaarlijk werd, schuilde een gevaar in een klein hoekje. Na 90 minuten was daardoor ook de verdediging van VVSB zeer content, want naast de eerste overwinning werd ook de eerste cleansheet behaald.

VVSB – Scheveningen 2-0: 30. Brands 1-0, 42. Bekooij 2-0.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Verlaan, Vijlbrief; Van Niel, De Rijk, Bakker (78. Theuns); Felicia, Brands (71. Dijkstra), Bekooij.