Afbeelding

Zwever

Column

Als u dit leest mag u nog naar het stemhokje aanstaande woensdag. Of heeft u zoiets van: stemmen? Waarvoor? Heb ik iets gemist?

Dat laatste lijkt me sterk. Berichtgeving in deze en andere kranten, borden langs de weg en een arsenaal aan flyers, folders en wat dies meer zij in de brievenbus, kan haast niemand ontgaan zijn. Een aantal partijen heeft gedurende de campagne werkelijk alles uit de kieskast gehaald om inwoners er van te overtuigen dat hun partij de beste is. Flyers op groot en klein formaat, bijeenkomsten met landelijk bekende politici, huis-aan-huisbezoeken en -magazines tot een bakkie met de premier. Het kon niet op.

Op het moment dat ik deze column schrijf is het zondag; ik heb dus nog drie dagen bedenktijd. In een eerdere column schreef ik al dat ik weet waarop ik níet stem en dat ik u niet ga vertellen op welke partij wél. Toen wist ik het zeker, maar ik ben gaan twijfelen. En dat doe ik nog steeds. Hoewel ik me meer en meer politiek bewust ben en al jarenlang niet meer laat leiden door sympathie voor de lijsttrekker of kandidaten op de partijlijst, speelt dat nu toch weer op.

Zo weet ik bijvoorbeeld van Astrid dat ze geweldig kan koken en dat je enorm met haar kan lachen.

Ronald is mijn zwager, waarmee ik het heel goed kan vinden, niet in de laatste plaats omdat hij recht door zee is en ik zijn passie voor de Antillen deel.

Met Thomas maak ik, samen met anderen, een heel mooi blad dat tot nu toe alleen in Noordwijk verscheen. Chaotische gezelligheid, met altijd een prachtig resultaat. Al meer dan 7 jaar.

Voor Bert heb ik heel veel waardering, omdat ik door mijn vrijwilligerswerk veel met hem te maken heb en Richelle en Bas hebben het enthousiasme van een jonge hond.

Met Hans heb ik een heel prettige samenwerking voor dat zelfde vrijwilligerswerk en die andere Hans heeft droge humor waar je U tegen zegt en zijn echtgenote is zo'n bijzonder lieve vrouw.

Jan is gewoon heel aantrekkelijk. Daarmee zou ik best een beschuitje willen eten.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat krijg je wanneer je veel mensen kent die zich kandidaat hebben gesteld.

Dit gaat nergens over! Ik kan toch niet dáárom op iemand stemmen? Ik voel me bijna schuldig dat ik wel op de één en niet op de ander stem en dat ik dat moet gaan verantwoorden na woensdag.

Dus. Wie gaat het worden?

Ik zweef...

Caroline Spaans

redacteur

Noordwijkerhouts Weekblad

Uit de krant