Afbeelding
Foto: pr

Patroonsfeest in de regio

Geloof & Religie

Rond de feestdag van Sint Maarten (11 november), de patroon van de R.K. Parochie in Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen wordt door de zeven parochiekernen het patroonsfeest gevierd. Dit jaar is het feest in de Sint Pancratiuskerk in Sassenheim, die een jaar lang hoofdkerk zal zijn van de Parochie Sint Maarten.

Zondag 11 november zal om 10.00 uur het voltallige pastorale team voorgaan in de Sint Maartenviering in de Sint Pancratiuskerk. mHet Gemengd Koor ondersteunt de viering muzikaal, met uitbreiding van zangers uit de overige parochiekernen.

Op deze ochtend zijn er binnen de andere kerken van de parochie geen vieringen. Na de viering is koffie/thee en wat lekkers. Tijdens de viering is er voor de kinderen een Kinderwoorddienst, waarbij er een Sint Maartenlied wordt ingestudeerd, samen met het Kinderkoor Vivo onder leiding van Aukje van der Neut. Hiervoor zijn alle kinderen van de parochie uitgenodigd. Er is tevens aandacht voor de diaconale rol van de parochie. Iedereen die de viering bezoekt wordt daarom gevraagd iets bij te dragen aan de offergang die tijdens de viering wordt gehouden: houdbare levensmiddelen bijvoorbeeld, of een financiële bijdrage. De opbrengst is bestemd voor de voedselbanken in Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. De pastoraatgroep van de Sint Pancatiuskerk geeft het jaar waarin zij hoofdkerk zijn het thema: Er zit muziek in. Na afloop van de viering wordt het programma gepresenteerd en uitgereikt in de vorm van een boekenlegger.

Uit de krant