Mike van Haaster slalomt door de defensie van Aalsmeer. | Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen met Roy van Schulpzand nog altijd ongeslagen

Sport

In de wedstrijd tussen Van Nispen en FC Aalsmeer ging de aandacht deze keer niet uit naar de betrouwbare sluitpost Tom van Maris. Ditmaal was het kleine broertje van de keeper na de wedstrijd het middelpunt van de belangstelling. Met twee schitterende doelpunten leidde hij Van Nispen naar de eerste overwinning van dit seizoen op eigen veld.

Door Tino de Groot

Van Nispen begon uitermate zwak aan de wedstrijd tegen de gasten uit Aalsmeer. Dit resulteerde al na 4 minuten in een tegentreffer. Na slecht dekken en slap verdedigen kon de linkerspits van FC Aalsmeer rustig de bal in de verre hoek prikken. Het duurde daarna nog een kwartier voordat Van Nispen zich herpakte. Na een half uur spelen had het nog geen enkele kans gecreëerd en het talrijke publiek vroeg zich af hoe Van Nispen de vroeg opgelopen achterstand moest gaan opbuigen. Maar toen braken de vijf minuten van Stan van Maris aan. Dat de kleine middenvelder over een uitstekend schot beschikt weet men bij Van Nispen al geruime tijd. Vanaf afgelopen zondag weet ook de keeper van Aalsmeer dit. Eerst poeierde Van Maris een vrije schop vanaf een kleine twintig meter in de bovenhoek. Even later kreeg de diepgaande Van Maris de bal op een presenteerblaadje wederom voor zijn rechterbeen. Zonder mededogen met de keeper joeg de jonge Vannispiaan de bal verwoestend hard voor de tweede maal in de touwen. Vanaf dat moment kwam Van Nispen eigenlijk niet meer in gevaar.

Ook na de rust hield Van Nispen de controle over de wedstrijd. Aalsmeer probeerde nog wel iets te doen aan de opgelopen achterstand, maar bleek hiertoe nauwelijks in staat. Van Nispen was gevaarlijker, maar het duurde tot de 80ste minuut voordat invaller Jeffrey van der Geest definitief het vonnis velde over een krachteloos Aalsmeer. Na een prima dieptepass van Philip Mossel was Van der Geest sneller dan zijn directe tegenstander en met een rustige schuiver zette hij Van Nispen op 3-1. Van Nispen kreeg daarna nog enkele prima kansen om de score verder op te voeren, maar Van der Geest en aanvoerder Jelle Vleugel miste jammerlijk in kansrijke posities. Van Nispen blijft door deze overwinning ongeslagen en staat met 11 punten uit vijf wedstrijden op de derde plaats. Zondag 28 oktober spelen de Zilkers weer thuis. Nu tegen het altijd stugge Warmunda. Aanvang 14.00 uur.