| Foto: vvv
| Foto: vvv

Op het bankie met…

Human Interest

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen en bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is.

In deze rubriek nemen bezoekers plaats op het bankie dat voor de mooie pui van de VVV in Dorpsstraat staat en beantwoorden een aantal vragen. Deze week:

Marga Borcharding, begeleider van loopgroep De Knarse Knarren

Van links naar rechts op de foto: Vincent, Ria, Marga, Rinus, Juanita, Trees, en Jaqueline. Rinus, als enige man in het gezelschap, grapt: "Leuk hoor, zo'n harem. Maar wel duur!"

Ben je een echte Noordwijkerhouter?

Jazeker!

Waarom zitten jullie op het bankie?

De buurtzorg (wijkverpleging Dijkzicht) stelt hun kantoor beschikbaar voor ons loopgroepje als startpunt voor de gezellige wekelijkse wandeling. We zetten dan wat leuks op tafel en daarna gaat de groep aan de wandel: Langevelderweg, Viaductweg, rondje dorp. Meestal maken we daarbij leuk contact met de bewoners.

Wat vind je van het bankie?

Ik vind het bankje iets speciaals. Het staat leuk in het centrum.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Naast dit loopgroepje doe ik nog veel vrijwilligerswerk. Zo wandel ik bijvoorbeeld met oudere mensen, wat ik erg leuk vind. We maken veel lol onderweg: we zingen wel eens en we praten heel wat af. Vooral over de natuur.

Wat vind je van Noordwijkerhout

Ik vind het erg jammer dat er zoveel leegstand is.

Wat is de leukste plek in het dorp of regio?

De buurtzorg natuurlijk! Waar we elke week ontvangen worden voor een bakkie koffie.

Wat kan Noordwijkerhout aantrekkelijker maken?

Ik hoop op weer een paar leuke winkels om de leegstand tegen te gaan.

Uit de krant