Afbeelding

Stemmen

Column

Helaas, althans volgens de weerman/vrouw, het laatste echte zomerse weekeinde. Ik loop al een paar jaartjes (85) mee maar, tijdens mijn verjaardag was het nog nooit zo warm. Jammer dat het hof rond de Witte Kerk nog niet gereed was. Voordeel wel dat de stratenmakers niet over belangstelling te klagen hadden. Het hof krijgt zijn invulling, je mag het mooi vinden maar de ontwerpers blijken wel over een behoorlijke fantasie te beschikken. Wandelpaden die het mogelijk maken door het hof te wandelen.

De VVV zal binnenkort zeker in haar catalogus, een 'rondje Witte Kerk' aanbevelen. Ja echt 'rond de Witte Kerk' onder toezicht van bezoekers van de rond het hof opgestelde terrassen. Als de verlichting klaar is, zal het op de verwarmde terrassen straks goed toeven zijn rond De Witte Kerk. Na veel negatieve geluiden is steeds meer te horen, 'het valt best mee', al blijft het natuurlijk zonde dat het muurtje vervangen is door een moderne uitgave. Maar toch, het valt alles mee.

Het valt kennelijk niet mee, om na de fusie alle ambtenaren onderdak te verlenen. Het wordt wel even opletten waar je straks voor een bepaalde dienst terecht moet. Aan service geen gebrek. Er komt een 'busverbinding' naar De Duinpan om de raadsvergaderingen te kunnen bezoeken. Wilt u een ambtenaar spreken dan kan dat ook bij u thuis. De laatste maanden van 2018 zullen er geen schokkende zaken op de agenda's van de commissie en raadsvergadering staan. Nieuwe projecten mogen niet meer op de rol komen. De grote lopende projecten zijn in behandeling en zullen als er geen besluit over valt, gewoon doorgeschoven worden naar de raad van de fusiegemeente. Of dat gunstig zal uitpakken voor Noordwijkerhout, één van de vier sectoren waar de fusiegemeente in is verdeeld... Veel zal afhangen van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Uw stem uitbrengen is nu meer dan noodzakelijk. Zo in Noordwijk te horen is, 'we lijven Noordwijkerhout in'.

De plannen van de voetbalvereniging SJC met een multifunctionele hal, kan het behoud van De Schelft wel eens overbodig maken. Een Noordwijkerhoutse inbreng in de nieuwe raad is dan ook zeer belangrijk, stemmen dus!

Jacques Looijestijn

Uit de krant