Afbeelding

Servicekosten

Column

Als je ooit wat op internet hebt gekocht en actief bent op social media, houdt Big Brother je in de gaten. Of je het nu wilt of niet: om de haverklap komt er tekst en beeld voorbij: 'Er is nog één kamer voor deze prijs!' 'Boek nu de laatste stoel op deze vlucht' 'Ken je deze mensen misschien?' En wanneer je eenmaal muziek download, weet Big Brother gelijk je muzieksmaak. Dat bleek uit een voorstel dat ik kreeg om naar een concert te gaan. Dat is dan wel weer handig, want wie wanneer optreedt, houd ik niet bij.

Toen ik de aankondiging op FaceBook voorbij zag komen dacht ik: goh, leuk, Nile Rodgers en Chic. Oude discotijden herleven. Heerlijke dansmuziek van de jaren '80. Le Freak, Good Times, He's the greatest dancer. Ik kan ze allemaal meezingen en -dansen. Mijn tienerdochters vinden dit natuurlijk hopeloos ouderwets, maar zingen het wel mee. Niet omdat ze het mooi vinden, maar omdat ze er door hun moeder zoveel naar hebben moeten luisteren. En meegaan naar een concert, vinden ze natuurlijk heel leuk. Zelfs naar meneer Rodgers en consorten.

Dus ik klik op de link die mij ongevraagd via FaceBook werd gepresenteerd. 'Nile Rodgers live in Adam!' gilt de kop. 'Bestel hier je goedkoopste tickets!' Ik klik door en kom in een keuzemenu. Kom, doe eens gek, dacht ik, laat ik eens kaartjes bestellen op een goede plek. Dan betaal je wel iets meer, maar dat maakt het voor mijn meiden extra leuk. Ik scroll door de opties en zie de mogelijkheid voor een 'Good Times' pakket. Dan heb je een staplaats, mag je eerder naar binnen en krijg je een uitrijkaart voor je auto. En nog meer extraatjes zoals een handtekening en een souvenier. Toe maar!

Ik bestel drie kaarten en ga naar betalen. Daar staat: te betalen 1290 euro. Ik knipper met mijn ogen. Ik knipper nog eens. Ben ik toch bij die vliegtickets beland van die andere link? Of een hotelboeking op Bali? Nee. Ik zit nog steeds op de site van Mojo Concert. En nee, ik heb geen 13 kaarten besteld in plaats van 3. Deze kaarten kosten 430 euro per stuk. U leest het goed. Een popconcert van anderhalf uur in de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) van een 67-jarige gitarist.

Ik kijk nog eens wat je nu precies allemaal extra krijgt voor dat kaartje. Oh! Je mag ook luisteren naar de soundcheck. Ha! Luisteren naar hoe hij zijn gitaar stemt. En het is inclusief BTW en.... servicekosten. Die had ik niet aan zien komen. Die zijn ook inclusief. Vragen ze ook nog 15 euro voor.

Laat maar. We gaan lekker naar Van der Geest. Speelt vast ook een prima bandje binnenkort. Kan je dansen en meezingen en het bier is een stuk lekkerder.

Caroline Spaans

redacteur

Noordwijkerhouts Weekblad

Uit de krant