Julian Nak (Jong Almere) en Loyd van der Wilden. | Foto: Fred Rotgans, Orange Pictures. Foto: Fred Rotgans

VVSB opnieuw ten onder in slotfase

Sport

voetbal ♦ Nadat vorige week Ahmed el Azzouti de hele Boekhorst in rouw achter liet door in de blessuretijd de winnende treffer voor Kozakken Boys te scoren, kon ook deze week VVSB een voorsprong niet vasthouden in de slotfase van de wedstrijd. Radinio Balker schoot 8 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen voor de beloften uit Almere, 3 minuten later schoot Haji Adoma de winnende treffer binnen. Opnieuw een mokerslag voor de Noordwijkerhouters.

Door Stefan van den Burg

De thuisploeg speelde een sterk eerste kwartier tegen VVSB. Anwar Bensabouh nam in de 7e minuut het doel van VVSB onder vuur en zag zijn schot via de rug van een medespeler op de lat uiteenspatte. Niet veel later was het Stijn Meijer die doelman Ruben Valk aan het werk bracht, maar de doelman had een adequate redding in huis. Na 27 minuten was het dan wel raak voor Jong Almere City. Almeerder Meijer werd vrijgespeeld voor VVSB'er Valk, waarna de spits van de beloften, de doelman van VVSB kansloos liet. Het eerste wapenfeit van VVSB kwam pas in de 36e minuut. Tommy Bekooij, in de spits geposteerd, kopte de vrije trap van Danny Bakker op de lat.

De tweede kans van VVSB was wel raak. Lovette Felicia veroverde de bal van Nicky van Hilten, liep door richting doelman Stijn Keller maar zag zijn inzet gered worden. De rebound kwam voor de voeten van opnieuw Felicia die nu wel doelman Keller passeerde en zo voor de gelijkmaker zorgde.

Jong Almere langszij door invaller

In de tweede helft was het opnieuw Jong Almere die sterk uit de startblokken schoot, maar was het ook opnieuw Valk die zijn ploeg in de race hield. Na een kwartier voetbal was het dan wel raak voor VVSB. Lulinho Martins gaf de bal voor op de ingelopen Bekooij die van dichtbij niet nadacht en de bal binnen schoot. Tien minuten later had Felicia de opgelegde kans voor de 1-3, maar hij schoot van dichtbij naast.

De slotfase was weer voor Jong Almere. Met nog een kleine 10 minuten op de klok kon Radinio Balker vanuit de verdediging doorlopen en van ruim 25 meter schieten. Met een geweldige streep zorgde de verdediger voor de gelijkmaker. Enkele minuten later kon invaller Haji Adoma de bal van Alfred Mensah verlengen, waardoor Jong Almere met de volle buit bleef.

Opstelling en scoreverloop

Jong Almere City FC – VVSB 3-2: 27. Meijer 1-0, 40. Felicia 1-1, 59. Bekooij 1-2, 82. Balker 1-3, 85. Adoma 2-3.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart (46. Ten Hoope), De Rijk; Brands (85. Dijkstra), Batist, Bakker; Martins (68. Van der Wilden, Bekooij, Felicia.