Katwijkers bedankt na heldendactie | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl

Katwijkers bedankt na heldendactie

penning ♦ Burgemeester Gerrit Goedhart heeft vorige week woensdag aan drie burgers uit de gemeente Katwijk een legpenning overhandigd van Stichting Carnegie Heldenfonds.

De stichting beloont mensen die met gevaar voor eigen leven iemand anders leven hebben gered of dat hebben geprobeerd.

Op 12 november 2017 's avonds reden de drie personen met de auto op de Duinschooten in Noordwijkerhout. Zij zagen een man op de weg staan die om hulp vroeg. Een oude vrouw was in de sloot terecht gekomen.

Twee van de drie inzittenden, Johan van der Gugten en Remzi M. Sen, zijn het koude en vrij diepe water ingegaan om het slachtoffer naar de kant te brengen. Gezien de omstandigheden en de fysieke en geestelijke toestand van het slachtoffer, gebeurde dit niet zonder gevaar voor eigen lijf en goed. Zij hebben iemand gered zonder de assistentie van politie en brandweer. Die waren nog niet ter plaatse. De derde persoon, Monika van der Marel, heeft ook haar aandeel in de redding geleverd. Zij belde 112 en heeft warmtepacks uit haar auto gepakt om het verkleumde slachtoffer te verwarmen, in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

De drie inwoners uit Katwijk zijn beloond door de Stichting Carnegie Heldenfonds. Johan en Remzi ontvangen een bronzen legpenning met loffelijk getuigschrift. Monika ontving een groot boeket bloemen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>