Afbeelding

Beloften

Column

Het aftellen is begonnen, de kandidaten voor de nieuw te vormen gemeenteraad voor de gemeente Noordwijk zijn bekend. Nieuw is het duo lijsttrekkersschap. Een Noordwijker naast een Noordwijkerhouter.

Ook de kandidaten op de diverse lijsten geven een evenwichtige verdelen aan. Er valt heel wat te kiezen. Het is wel opletten want enkele kandidaten, zijn zo blijkt, zijn van partij veranderd. Zij voelen zich in hun huidige partij niet meer thuis en geven hun steun nu aan een andere partij.

NZLokaal gaat de verkiezingen in met dezelfde lijsttrekker als vier jaar geleden. Sjaak van de berg voert de lijst aan en krijgt steun van kandidaten die hun inzet voor Noordwijkerhout al bewezen hebben. In de nieuwe gemeente Noordwijk zullen zij de belangen van de Noordwijkerhouters behartigen. Dat beloven overigens ook de Noordwijkerhoutse kandidaten op de overige kandidatenlijsten.

Uitgezonderd waarschijnlijk de partij met alleen Noordwijkse kandidaten op de lijst.

Het zag het er naar uit dat wethouder De Jong de eindstreep niet zou halen. Een motie van wantrouwen hing hem donderdagavond boven het hoofd. NZLokaal kwam echter tot de conclusie dat de oplossing van het probleem lag in het overhevelen van het dossier Pesthuis naar wethouder Gotink. Die gaat nu met alle belanghebbende partijen praten.

Nou, praten is de wethouder wel toevertrouwd. Zal dus wel goed komen. Na veel gepraat en overleg is wethouder Bilars tot overeenstemming gekomen met twee bewoners over de aanpak van de problemen die de bewoners hadden met de aanleg van de ontsluitingsweg rond het spotpark tussen de Langevelderweg en Herenweg. De huidige gemeenteraad van Noordwijk heeft al jaren geleden een ondernemersfonds. Een fonds waaruit de Noordwijkse ondernemers hun activiteiten betalen. Een wat ingewikkelde constructie. De Noordwijkerhoutse raad voelt daar niets voor en gaven, via een motie van de VVD, aan, niets te voelen voor zo'n fonds. De raad gaf aan, dat het afstemmen van het fonds te zien als een signaal aan de nieuw te vormen gemeenteraad van de nieuwe fusie gemeente Noordwijk.

Het eerste probleem ligt dus al op de plank. hoeveel zullen er nog volgen.

Jacques Looijestijn

Uit de krant