Afbeelding

Maestro's maken zich op

Activiteiten

muziek ♦ Op weg naar de gemeentelijke fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout worden tal van activiteiten ontplooid. Ze zijn bedoeld om het samengaan te markeren en om elkaar zo veel en zo goed mogelijk te leren kennen.

Muziekverenging De Harpe Davids doet in dat kader een muzikale duit in het zakje: zij organiseert een Maestroconcours, met deelnemers uit de beide gemeenten. Ze heeft vier bekende Noordwijkers en vier bekende Noordwijkerhouters weten te strikken die het tegen elkaar opnemen in een sportief muzikaal evenement. De deelnemerslijst spreekt beslist tot de verbeelding: Arnold Geerlings, Prins der Noortukkers, Ton van den Burg, Prins der Kaninefaaten, Jan Rijpstra, burgemeester van de huidige gemeente Noordwijk, Henri de Jong, wethouder van de gemeente Noordwijkerhout, Monique Verdegaal, Els Bax, Leontine van der Klugt en Joke Brouwer. 

Noteer alvast de data: de eerste rondes worden gehouden op 13 oktober in de Sint Jeroenskerk te Noordwijk en op 3 november in de Duinpan te De Zilk. De grande finale tussen de overgebleven maestro's is op 12 januari 2019 tijdens het Nieuwjaarsconcert in de Sint Jozefkerk te Noordwijkerhout. Tijdens dat concert zullen alle acht maestro's in estafettevorm ook nog samen een muziekstuk dirigeren.

Aanvang telkens 20.00 uur.

Uit de krant