Afbeelding

Wisselen

Column

Dat kan alleen in Noordwijkerhout, Zo'n drie maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de fusie gemeente Noordwijk, dient zich voor het restant van de lopende periode nog een 'nieuwe' partij aan.

Marc Cramer verlaat de VVD, blijft wel in de raad maar wel als éénmansfractie onder de naam: Groep Doen. Hij was al actief voor de Noordwijkse partij Puur en gaat deze partij in aanloop naar de verkiezingen weg wijs maken in de Noordwijkerhoutse arena. Als Groep Doen blijft hij wel de Noordwijkerhoutse coalitie steunen. 'We zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Ja ja . Fractievoorzitter Hans Knapp sprak van zetelroof en had ook problemen met de naam van de nieuwe partij, die veel weg heeft van de slogan van de VVD: 'Kies voor doen'. 'Kleinzoon Bas Knapp gaat als burgerraadslid Cramer vervangen in de commissie BAM. Burgemeester Goedhart vroeg tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen om verjonging van de raad.

Met de benoeming van Bas Knapp is dat net nog gelukt. Tijdens commissie- en raadsvergaderingen was de bijdrage van Astrid Warmerdam vaak 'Ik sluit me aan bij mijn voorganger (meest was dat Leon Floor). Astrid geeft aan "toe te zijn aan verandering". Ze is raadslid voor het CDA, zelfs fractievoorzitter, en wordt, althans dat hoopt ze, raadslid in de fusiegemeente Noordwijk. Ja, voor de plaatselijke partij Puur. Astrid volgt, geheel in stijl haar vorige collega Cramer. In de nieuwe raad zal Astrid in het bijzonder de belangen van de Noordwijkerhouters gaan behartigen. Dat deed ze, althans dat was de bedoeling als raadslid voor het CDA, toch ook al zo, Welke uitdaging streeft Astrid ze na. Denk je dan. In ieder geval , veel succes Astrid . Enthousiast is ze wel om binnen de 15 kandidaten op de kandidatenlijst voor Puur hoopt ze als raadslid gekozen te worden of misschien wel met voorkeurstemmen. Als gepokt en gemazeld raadslid moet dat toch lukken.

Met NZLokaal in Noordwijkerhout en Puur in Noordwijk als momenteel de grootste partijen, zullen al we de landelijk reeds gehouden gemeenteraadsverkiezingen wel eens een vreemde uitslag kunnen krijgen. Twee lokale politieke partijen die gezamenlijk een coalitie kunnen vormen.

Er wachten ons interessante politieke tijden.

Jacques Looijestijn

Uit de krant