Kevin van Diermen van IJsselmeervogels, Lulinho Martins van VVSB en Jeffrey Buitenhuis van IJsselmeervogels Foto: Arnold Verkade

VVSB pakt in slotfase opnieuw een punt

Sport

voetbal ♦ Nadat vorige week VVSB in de blessuretijd een punt pakte tegen Jong Vitesse, deden de Noordwijkerhouters het zaterdag 1 september tegen IJsselmeervogels twee minuten voor tijd hetzelfde. Tommy Bekooij tikte de voorzet van Richelo Fecunda binnen en zorgde hiermee voor de spectaculaire 3-3.

Door Stefan van den Burg

Voordat de wedstrijd goed en wel gestart was, lag de bal al achter doelman Ruben Valk. De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg op de kunstgrasmat in Bunschoten-Spakenburg en probeerde via lopende middenvelders het VVSB lastig te maken.

Toch was het na 25 minuten voetbal weer gelijk. Arno Dijkstra kapte de bal naar zijn linkerbeen en krulde het leer om doelman Jaimy Schaap heen.

Het bleef echter niet lang gelijk, want het was opnieuw Olijfveld die de VVSB-doelman passeerde. Uit een voorzet van Mike van de Laar kopte de aanvaller vogelvrij binnen. Even later werd het 3-1 door een intikker van Maikel de Harder.

Na de thee kopte Patrick Batist de vrije trap van Tommy Bekooij langs doelman Schaap.

De kansen bleven hierna komen voor de Noordwijkerhouters en het was bij vlagen onbegrijpelijk dat de ballen er niet in gingen. In de slotfase werd verdediger Jordy Zwart gewisseld ten faveure van buitenspeler Lovette Felicia.

Hierdoor kwam Bekooij nog meer in de punt van de aanval te spelen. Diezelfde Bekooij tikte twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnen.