Afbeelding

Invullen ambtelijke functies na fusie nu actueel

Politiek

Stoelendans ♦ De ambtelijke voorbereidingen op de fusiegemeente Noordwijk hebben nu volop aandacht. Voor het samenstellen van de nieuw te vormen ambtelijke organisatie zijn intern bij beide gemeenten vacatures van één directeur en tien teamcoaches opengesteld.

Aan de raadsgroep is inmiddels gemeld dat dit geen geschikte kandidaten voor de directeursfunctie heeft opgeleverd. Er blijken intern wel zes geschikte mensen te zijn die als teamcoach kunnen functioneren. Alle functies voor die nog te vormen organisatie zijn beschreven en gewaardeerd volgens een door de VNG ontwikkeld systematiek. Tevens wordt bekeken of het verlengen van overeenkomsten met de huidige externe deskundigen na 1 januari 2019 nog noodzakelijk is om de gewenste kwaliteit te waarborgen.

Die organisatie wordt dan gehuisvest in de bestaande gemeentehuizen met daarin aangepaste werkplekken. Dit alles met het doel om het zogenaamde Nieuwe Noordwijkse Werken mogelijk te maken De voorbereidingen voor de verbouwingen die hiervoor nodig zijn vorderen inmiddels al gestaag. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de inventarisatie en harmonisatie van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten in de beleid- en regelsystemen van beide gemeenten.

Uit de krant