In nieuwe gemeente Noordwijk: Astrid Warmerdam verruilt CDA voor Puur Noordwijk | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: FRANS VAN STEIJN
Politiek

In nieuwe gemeente Noordwijk: Astrid Warmerdam verruilt CDA voor Puur Noordwijk

switch • Astrid Warmerdam, sinds 2014 gemeenteraadslid en lijsttrekker van het CDA in Noordwijkerhout, staat tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen op de kieslijst van Puur Noordwijk.

Door Caroline Spaans

Zij benadrukt dat haar keuze niets te maken heeft met onvrede over of binnen haar partij: "Het is tijd voor weer iets anders. Ik zit in diverse werkgroepen waar ik dikwijls vergader met mensen die in Puur Noordwijk zitten. Hiermee heb ik een enorme klik. Het 'kleurrijke' binnen de partij, daar voel ik me mee verwant: je ziet hier geen duidelijke afspiegeling van links, rechts, groen of paars."

Grootste partij

Puur werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 de grootste partij van Noordwijk en heeft zich lange tijd negatief uitgelaten over een fusie met Noordwijkerhout. Warmerdam: "Tijdens een van de laatste gezamenlijke raadsvergaderingen werd de vraag gesteld: stel dat de fusie niet doorgaat, wat gebeurt er dan met Noordwijkerhout?

Voor Puur werd het toen duidelijk: We staan op een splitsing. Zeggen we nee, dan staan we als Noordwijk alleen, zeggen we ja, dan gaan we dit avontuur in. Ze hebben toen in goed onderling overleg een brochure gemaakt waarin ze uitgelegd hebben aan hun achterban en aan de inwoners van Noorwijk, waarom ze toch kozen voor een fusie.

Dat was naar mijn mening dusdanig goed geformuleerd en uitgelegd, dat ik daar heel veel respect voor had: in eerste instantie tegen een samenwerking zijn, maar tijdens het hele aftastproces en alle onderzoeken die er zijn geweest, toch erkennen dat het wel eens heel goed zou kunnen uitpakken voor beide gemeenten, dat vind ik een goede mentaliteit. Ze hebben uiteindelijk bewust voor de fusie gekozen en zien daar de toegevoegde waarde van voor alle drie de dorpen."

Gepokt en gemazeld

Warmerdam hoopt op een plek bij de eerste 15. "Want ik wil toch heel graag in de raad!". Bovendien is zij binnen de Noordwijkerhoutse politiek natuurlijk gepokt en gemazeld, waardoor haar geluid tussen alle Noordwijkers nog wel eens heel belangrijker kan zijn. | Foto door Frans van Steijn

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>