Jelmer Vijlbrief, Martijn Berden, Jesse Schuurman. | Foto: Kees Kuijt
Jelmer Vijlbrief, Martijn Berden, Jesse Schuurman. | Foto: Kees Kuijt Foto: Kees Kuijt

VVSB pakt punt tegen promovendus Jong Vitesse

Sport

voetbal ♦ VVSB en Jong Vitesse hebben in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen de punten gedeeld. In een wedstrijd waar VVSB in de eerste helft de overhand had, kwamen de jonge mannen uit Arnhem in de tweede helft sterk terug.

Door Stefan van den Burg

Het was te danken aan Tomas Arroyo dat het in de slotfase nog gelijk werd. De centrale verdediger passeerde doelman Jeroen Houwen met een sublieme hakbal.

Bij VVSB stonden 2 debutanten in de basiself van trainer Jack Honsbeek. Middenvelder Danny Bakker (FC Dordrecht) en spits Arno Dijkstra (FC Rijnvogels) mochten vanaf minuut 1 meedoen. Met invallers Patrick Batist (Westlandia) en Lulinho Martins (FC Aalsmeer) maakte tegen Jong Vitesse maar liefst 4 spelers hun debuut in de Tweede Divisie namens VVSB.

Het eerste kwartier was wat aftastend van beide partijen. VVSB had weliswaar meer balbezit, maar kon dit nog niet uitdrukken in doelpunten. De eerste, echte kans van de wedstrijd was voor Dijkstra, maar zijn kopbal uit een hoekschop miste nog richting. De kansen kwamen nadien wel en met name voor VVSB. Tommy Bekooij zag zijn inzet van dichtbij nog gered worden door doelman Jeroen Houwen, het afstandsschot van Bakker ging maar rakelings over het doel van Jong Vitesse.

Na een half uur was het dan raak voor de thuisploeg. Een corner van Mitchell Theuns draaide in een keer achter de perplex staande doelman van Jong Vitesse. Vlak voor rust werd Jong Vitesse sterker en kopte Oskur Aktas pardoes op de lat. Ook doelman Ruben Valk moest nog voor de thee handelend optreden, maar de nieuwbakken aanvoerder van VVSB hield zijn doel vooralsnog schoon.

Na de rust had Jong Vitesse duidelijk het overwicht in de wedstrijd. Na 10 minuten zorgde Jesse Schuurman voor de gelijkmaker door raak te schieten in de korte hoek. De beloften uit Arnhem zochten naar meer en kregen dit ook een kwartier voor tijd. Anil Mercan kopte zijn ploeg op voorsprong.

In de laatste slotfase van de wedstrijd was het alles of niets voor VVSB. Centrale verdediger Tomas Arroyo werd in de spits geposteerd en met succes. Een voorzet van Jelmer Vijlbrief belandde voor de voeten van Arroyo, maar had stond met de rug naar het doel. De enige optie die Arroyo had was met zijn hak, waarna hij met een sublieme hakbal de verdediging en doelman van Jong Vitesse op het verkeerde been zetten en de gelijkmaker forceerde.

Scoreverloop/opstelling

VVSB – Jong Vitesse 2-2: 30. Theuns 1-0, 54. Schuurman 1-1, 74. Mercan 1-2, 90. Arroyo 2-2.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief; Bakker, Theuns (82. Batist), De Rijk; Van der Wilden (77. Martins), Dijkstra (75. Pauw), Bekooij.