Afbeelding
Foto: PR

Lopen voor dieren in nood

Algemeen

goeddoel ♦ Dierenliefhebbers die van het strand houden, kunnen weer wandelen voor het goede doel op zondag 2 september. Dan wordt op het strand van Langervelderslag namelijk de vijfde editie van de Dogs for Dogs Beachwalk gehouden.

Monique en Leon de Zwart zijn diep onder de indruk van het werk van Nederlander Peter Koekebakker en zijn vrijwilligers die een asiel runnen in het Spaanse La Linea. Het initiatief voor deze Dogs for Dogs Beachwalk is ontstaan door de betrokkenheid die zij voelen bij het asiel. Al een aantal jaren zamelen zij spullen in en zijn zij donateur maar het gevoel bleef dat zij meer wilden doen voor dit asiel. "Zoveel dieren die opgevangen worden en een nieuw thuis zoeken… het raakte me diep", aldus Monique. Hoewel ze vier van haar vijf honden uit het asiel van Koekebakker en zijn vrijwilligers adopteerden was het voor haar nog niet voldoende. Ze besloot om er iets mee te doen en het idee om met een evenement geld in te zamelen voor dieren in nood was geboren.

Ieder jaar meer deelnemers

Inmiddels organiseert Monique de strandwandeling voor dieren in nood al voor de vijfde keer en ieder jaar met meer succes. Ook uit ons buurland Duitsland zijn er vele deelnemers.

Strandplaats Nederzandt is de gastheer voor het evenement. Naast enkele verkoopstands en een prijzenloterij is er ook een fotosetting. Countryzangeres Pam MacBeth treedt op voorafgaand aan de wandeling. Ook zijn er enkele marktkraampjes. Deelname aan de wandeling is 7,50 euro per hond. Deelnemende honden krijgen daarvoor een goody bag en elke inschrijver een presentje. Het startsein voor deze wandeling wordt gegeven door Sander Janson (presentator RTL4) en de algehele presentatie is in handen van Debby Roukens (Omroep West). De wandeling start om 12.00 uur. Animal in Need in combinatie met stichting Second Chance Foundation Nederland (SCF) probeert in algehele zin het recht van de dieren in Spanje te beschermen en de plaatselijke bevolking van dit recht bewust te maken. SCF Animal in Need zet zich specifiek in voor de verlaten, ongewenste en mishandelde dieren in de omgeving van de plaats La Línea de la Conceptión, gelegen aan de Engels-Spaanse grens bij Gibraltar. In La Línea worden de dieren opgevangen in het asiel van SCF Animal in Need, die wordt gerund door Peter Koekebakker. Van daaruit probeert SCF Animal in Need een nieuw thuis voor de dieren te vinden. Meer informatie: www.dogsfordogsbeachwalk.nl

Uit de krant