Wytze en Marjan Weistra. | Foto: vvv
Wytze en Marjan Weistra. | Foto: vvv

Op het bankie met...

Human Interest

vvv ♦ Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen en bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is.

In deze rubriek nemen bezoekers plaats op het bankie, stellen zich voor en beantwoorden een paar vragen. Deze week:

Wytze en Marjan Weistra

Zijn jullie echte Noordwijkerhouters?

We zijn 40 jaar samen, waarvan 21 jaar in Noordwijkerhout, dus we voelen ons best 'Noordwijkerhouts' inmiddels.

Waarom zitten jullie op het bankie?

Om aandacht te vragen voor onze stichting A Break 4 Kids. We tellen ruim 30 vrijwilligers en organiseren voor tien opvanghuizen in alle schoolvakanties uitstapjes. Elk huis telt 8-10 kinderen (12-18 jaar). Tijdens de kerstavond krijgen alle kinderen een goed gevulde tas met verzorgingsartikelen als kerstcadeau. Eens per jaar in juni hebben we een inpakdag voor de welkomstpakketjes, 145 in totaal. Ook hierin zitten de verzorgingsartikelen die we allemaal nodig hebben. Handdoeken en washandjes zijn het hards nodig want we willen alle kids twee handdoeken met twee washandjes geven omdat ze de handdoeken in de huizen moeten delen en vaak is dat niet fris.

Wat vinden jullie van het bankie?

Dit is een leuke manier om dingen onder de aandacht te brengen. We vinden het bankje trouwens erg leuk! We hebben ook eens op het bankje van de EO mogen zitten in hun televisieprogramma 'Geloof en een Hoop Liefde'. Die moest in onze tuin gezet worden, dus dit is wel veel makkelijker.

Wat vinden jullie van Noordwijkerhout

Een gezellige dorp, wel jammer dat er veel winkels zijn weggegaan, zoals Action, Zeeman, Blokker.. De mensen zijn hier vriendelijk, je hebt zo contact. En we zijn blij met de opslagplek van de Maasgaarde die we mogen gebruiken om alle verzorgingsartikelen te bewaren en ook daar die twee inpakdagen hebben!

Wat is de leukste plek in het dorp of regio?

Het strand!

Wat kan Noordwijkerhout aantrekkelijker maken?

We hopen dat het haar dorpse karakter mag behouden, als we straks samen met Noordwijk gaan..

Uit de krant