Afbeelding
Foto: Treffend Beeld-Dirk van Egmond

Erica Terpstra trots op Flower Parade

Algemeen

Regio n "Ik geniet ervan. En wat ben ik blij dat ik morgen nog een keer naar Rijnsburg mag komen om het rijdende bloemencorso 'Around the world' vanaf de tribune in Katwijk te zien rijden."

Daarvoor heeft oud zwemster en reiswonder van Omroep Max Erica Terpstra graag haar agenda leeg geschept, zo liet ze tijdens de opening vorige week vrijdagmiddag van het 73e Bloemencorso weten.

Met haar enthousiasme roemde ze vooral de inzet en passie van de arrangeurs, de mensen met de bloemen, de organisatie en vele vrijwilligers. Ze vertelde dat ze dit jaar vier reizen maakt die bij Max worden uitgezonden en dat ze allemaal op haar praalwagen worden uitgebeeld. Voorzitter Dirk Hogervorst van het Corsocomité noemde het bloemencorso een mooie manier om de regio te laten zien wat er allemaal is.

'Het corso is een eerbetoon aan de hele regio. Het is een cadeau van ons aan de bevolking'.

Loco burgemeester Adger van Helden onderstreepte het vele werk van alle betrokken organisaties en vrijwilligers. Bij elkaar is het een iconische optocht, volop omlijst met muziek en theater en vele figuranten. Een geweldig visitekaartje voor de streek.'

Uiteraard was de vakjury op onderzoek uit gegaan naar de mooiste creaties van het corso. De prijs voor de mooiste praalwagen was voor 'Space around the world', van de gemeente Noordwijk met arrangeur Mark Frank.

Perfect weer

De mooiste personenauto was van Rotoflowers en arrangeur Ger van Dijk. De innovatieprijs ging naar Australië van de firma WBE in de stoet en arrangeur Syl Meijer. De bindersprijs ging naar Marloes Joore en de auto van Florisoft. De publiekjury vond ook deze personenauto de mooiste en vond de praalwagen 'Noordpool' van Van Egmond Lisianthus van arrangeur Astrid van der Berg de mooiste. Het was zaterdag perfect weer om de Flower Parade te bewonderen. Vaak met applaus van het publiek langs de kant van de weg, werd het corso enthousiast begroet.

Opvallend bij deze editie was de figuratie, verzorgd door Daan de Mooij van Lollypop Entertainment. Dit keer was er veel werk gestoken in de kapsels, pruiken, make-up, glitters en bodypaintings verzorgd door leerlingen van de kappersacademie Hair Point 1. In Rijnsburg presenteerde Hans Oudwater, pr man van de organisatie, de Flower Parade. Hierbij heette hij de speciale gasten uit Siegen hartelijk welkom.

Rijdende bloemenzee

Op de speciale tribune op de Boulevard in Katwijk zat ook Erica Terpstra. Net als een dag eerder genoot ze van de rijdende bloemenzee. Natuurlijk maakte ze ook even kennis met haar 'look-a-like'. Later op de dag arriveerde de Flower Parade in Noordwijk, alwaar velen 's avonds en zondag deze 73e editie 'Around the World' nog eens van dichtbij konden bekijken. En wie nog eens rustig en van dichtbij alle praal- en personenwagens wil bekijken van de Flower Parade Rijnsburg, kan via www.allesoverkatwijk.nl de uitzending van RTV Katwijk terugkijken. Of zaterdag 18 augustus a.s. bij Omroep Max om 16.05 uur op NPO 2.

Uit de krant