Medewerkers van de Meerwinkel, Joke van Duyn van het groenbeheer van de Dierenhoeve en voorzitter Astrid Warmerdam. | Foto: Frans van Steijn.
Medewerkers van de Meerwinkel, Joke van Duyn van het groenbeheer van de Dierenhoeve en voorzitter Astrid Warmerdam. | Foto: Frans van Steijn. Foto: Frans van Steijn

Dierenhoeve ontvangt 1000 euro van Meerwinkel

Algemeen

donatie ♦ De Dierenhoeve name vorige week een cheque in ontvangst van Meerwinkel, hét kringloopwarenhuis van Haarlemmermeer en omgeving.

De kringloopwinkel bestaat dit jaar 10 jaar en sinds de opening is het fietsklusteam ook actief. Een enthousiast vrijwilligersteam is opgericht en wordt aangestuurd door Hans van Gent en Hein Meijer. Het team bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en zij halen afgedankte fietsen op bij de milieustraten van Meerlanden. De niet bruikbare fietsen worden uit elkaar gehaald voor de onderdelen. De nog bruikbare fietsen worden met deze onderdelen opgeknapt. Recycling in optima forma dus. De 'geupcyclede' fietsen worden verkocht in Meerwinkel. "In tien jaar tijd hebben we met ruim 25 vrijwilligers 7.500 fietsen opgeknapt en daar zijn we best trots op," vertellen Van Gent en Meijer. "Niet alleen hebben we zo heel veel afgedankte fietsen weer een tweede leven gegeven; ook hebben we veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid zodat zij een arbeidsplaats in de maatschappij hebben verworven. En we hebben in totaal 180 goede doelen met in totaal 128.276 euro kunnen ondersteunen." Eén van deze goede doelen werd nu de Dierenhoeve. "We zijn hier heel blij mee en kopen van het geld een nieuwe volière, die straks mee kan naar de nieuwe locatie". Meer info op de website en fb-pagina van de Dierenhoeve.

Uit de krant