Afbeelding
Foto: pr

Geslaagde zomerkampen van Scouting Bosgeest

Algemeen

Noordwijkerhout ♦ De scouts van Scouting Bosgeest zijn hun vakantie begonnen met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Verspreid over het land, en zelfs in Duitsland, vonden de kampen plaats. De scouts hebben een fantastische week achter de rug en genoten van het mooie weer en de leuke activiteiten.

De welpen kampeerden in Pijnacker, waar zij moesten helpen om de mislukte kloonpoging van Superman te herstellen. De esta's waren op pad in Naaldwijk, waar zij een professor hielpen die zijn lab liet ontploffen tijdens een proef. De verkenners waren in Rotterdam. In de Maasstad werden de uitstapjes afgesloten met een hike met overnachting. De padvindsters waren helemaal in Brexbachtal (Duitsland) waar ze naast Koblenz ook de dierentuin bezochten.

De explorers waren een weekje in Nistelrode. Hier konden ze kanoën, klimmen en street-golfen.

In de wekelijkse opkomsten doen de scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten onder andere hun eigen tent op, koken zelf en leren een kompas lezen, vuur maken en hout hakken.

Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Scouting Bosgeest. Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op de sociale vaardigheden. Daarnaast staan de kampen bol van uitdagende (buiten)activiteiten, zoals survivallen, zwemmen, hiken, een dropping, bezoek aan een museum of (pret)park en een bonte avond. Al met al leren scouts enorm veel van het zomerkamp en maken ze veel lol met elkaar.

Na de zomervakantie starten de opkomsten weer bij Scouting Bosgeest. Nieuwe leden zijn welkom om te komen kijken vanaf 15 september.

Kijk op www.bosgeest.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant