Deze mannen moeten het dit seizoen waar gaan maken. | Foto: Piet van Kampen
Deze mannen moeten het dit seizoen waar gaan maken. | Foto: Piet van Kampen Foto: piet van kampen

VVSB bereidt zich voor op nieuwe seizoen

Sport

voetbal ♦ De eerste training zit er op: vorige week zaterdag gingen trainer Jack Honsbeek en zijn selectie (op een paar spelers na) weer aan de bak.

Door Piet van Kampen

Het verhaal van Honsbeek is bekend. Vorig seizoen al snel als assistent-trainer na het vroegtijdige ontslag van Mark Schenning voor de leeuwen geworpen. Hij loodste het toen dolende paarse vlaggenschip uiteindelijk naar een keurige achtste plaats in de eindrangschikking. "Het is moeilijk instappen op zo'n moment", bekent de sympathieke geboren Leidenaar. "De club en de groep hebben het fantastisch opgepakt in die moeilijke periode, waarna we een uitstekende tweede helft hebben gedraaid. Het was misschien niet altijd even oogstrelend en het ging af en toe moeizaam maar dat telde soms even niet. Uiteindelijk ging het om het resultaat", zegt hij met een veel betekenende glimlach. Terugdenkend aan de 1-0 nederlaag tegen Roda JC voor de KNBV beker: "Het is nog steeds jammer dat wij door een dubieus doelpunt verloren en zelf de beste kansen hadden. We hadden weer in de halve finale kunnen komen", klinkt het enigszins spijtig.

Realistische gozer

Honsbeek kreeg vorig seizoen al het vertrouwen van het bestuur om dit jaar weer voor de groep te mogen staan. De groep die enkele spelers zag vertrekken, waaronder clubicoon Vladimir Jozic, Vla voor intimi. Daarentegen is de selectie met enkele nieuwkomers weer op sterkte gebracht. Honsbeek: "Ik ben benieuwd hoe de nieuwe jongens het oppakken en het is aan hen om zich door te ontwikkelen. Er zijn spelers bij die op meerdere posities inzetbaar zijn en ik denk dat ik een aardige balans in het team heb", oordeelt de trainer voorzichtig. "Ik ben een realistische gozer en ga zien hoe het zich allemaal ontwikkelt." De rechterhand van Honsbeek voor dit seizoen is Alan Campfens, die speelde voor onder andere Rijnsburgse Boys en trainer van Warmunda was. "Daar ben ik erg blij mee. Ik kende hem al toen ik 4 jaar was en wij kunnen elkaar goed aanvullen. We hebben ook nog samen bij Ter Leede gevoetbald. Alan was aanvaller en ik ben altijd verdediger geweest en zo weten we allebei iets van het spelletje af. Het kan een mooi één-tweetje worden!"

Koffiedik

De vooruitblik op het nieuwe seizoen. Honsbeek: "Het blijft altijd koffiedik kijken. Als wij net zoveel punten halen als vorig seizoen (51 red.) en liefst nog een paar meer dan hebben wij het uitstekend gedaan. In het afgelopen seizoen heb ik veel geleerd en ik moet mezelf ook doorontwikkelen. Voorlopig ga ik van onze eigen speelwijze uit, het liefst 4-3-3 maar als de situatie erom vraagt, zullen we moeten aanpassen, maar ik loop niet gauw weg voor onze eigen speelwijze", geeft de oefenmeester aan. We zullen het veel tegenstanders lastig gaan maken en dan denkt hij aan favorieten zoals Katwijk, Kozakken Boys en GVVV. Tot slot: "Maar het is aan de spelers."

Uit de krant