Volle bak aan het Oosterduinse Meer. Foto: Koen ten Holter
Volle bak aan het Oosterduinse Meer. Foto: Koen ten Holter

Relaxed Loungefest 2018

Activiteiten

De organisatie van het Loungefest kijkt terug op een zeer ontspannen editie. Niet alleen voor bezoekers, maar ook voor de vele (250!) vrijwilligers die meegeholpen hebben om dit festival gestalte te geven.

Het Loungefest dat afgelopen vrijdag en zaterdag voor de zesde keer werd gehouden aan het Oosterduinse (Como) meer, was uitverkocht: zo'n 4000 bezoekers kwamen in totaal naar het prachtig opgetuigde terrein, waarop verschillende podia 17 bands en dj's een gevarieerd aanbod van muziek lieten horen. Het unieke festival wordt georganiseerd door Stichting NYCE, dat in 2012 werd opgericht door een vriendengroep uit Noordwijkerhout.

Het unieke aan de stichting is dat de bestuurders geen enkele vorm van financiële beloning ontvangen en de verdiensten worden alleen uitgegeven aan initiatieven die het doel nastreven: het vergroten van het culturele aanbod in de bollenstreek voor jongeren, met als hoofdactiviteit het organiseren van Loungefest. 

Mede-organisator Stan Feenstra: "Het was dit jaar wederom fantastisch! We zijn de donderdag vóór het festival zelfs genoemd op radio Veronica door Giel Beelen, omdat Mooon (3x een o is correct, Red.) bij ons optrad. Wat dit jaar ook opviel, is dat we ook veel bezoekers van buiten Noordwijkerhout hebben gekregen en dat het terrein veel vroeger vol stroomde dan voorgaande jaren."

Naast de brede muzikale programmering is er tijdens het festival ook altijd genoeg te proeven bij de foodcourt, dat voorzien is van vele foodtrucks. En voor mensen die van wat meer gekkigheid houden is er voldoende aan randprogrammering.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant