Tonia Nijssen (links) en Astrid Deckers. | Foto: vvv
Tonia Nijssen (links) en Astrid Deckers. | Foto: vvv

Op het bankie met…

Human Interest

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek nemen bezoekers plaats op het bankie en stellen zich voor. Deze week:

Tonia Nijssen (links) en Astrid Deckers

Waarom zit je op het bankie?

We hebben nu twee weken vakantie en zijn lekker de boel aan het verkennen. Toerist in eigen streek, kan je zeggen. We komen bij de VVV om een fietsroute de halen. Niet te lang, zo'n 40 km, want vanmiddag hebben we een high tea. We zagen het bord: route.nl; dit is een app die je kan downloaden om de mooie Nederlandse fietsroutes gratis in te zien. We hebben wel allebei een smartphone maar het leek best ingewikkeld. Maar met een beetje hulp was deze app zo geïnstalleerd.

Zijn jullie echte Noordwijkerhouters?

Tonia: "Ik woon hier al 37 jaar, maar kom oorspronkelijk uit Haarlem." Astrid: "Ik kom uit Hoogmade en woon hier ook alweer 30 jaar!"

Wat vind je van ons dorp?

Iedereen zegt vast: carnaval en/of kermis. Dat is natuurlijk ook heel leuk; maar het leukste is toch wel dat iedereen elkaar kent. Een gezellige sfeer!

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Tonia: "Ik werk in Munnekeweij en mijn vriendin werkt met mensen met een verstandelijke beperking. Bij de Speelakker ben ik ook vrijwilliger. De Speelakker is bestemd voor kinderen tot en met 12 jaar en daarnaast een ontmoetingsplaats voor mensen met en zonder lichamelijke- of verstandelijke beperking. Water speelt een grote rol. Er is een klein eiland dat op diverse manieren over heel ondiep water bereikt kan worden.

Daarnaast zijn er ook twee grotere eilanden, te bereiken met een trekpont en onderling verbonden met een klimtoestel over het water. Ook zijn er bootjes en vlotten om in het omringende water mee te varen.

Het tuinhuis is de centrale ontmoetingsplaats. Dit is het uitgiftepunt voor koffie, thee, een glaasje fris, een ijsje. In principe zijn er altijd twee vrijwilligers aanwezig in verband met het toezicht houden en de barwerkzaamheden. In overleg kunnen kinderpartijtjes op De Speelakker worden gehouden in het tuinhuis. De Speelakker ligt op het Hafakkerterrein van Het Raamwerk.

Uit de krant